Summit cu peripeții: șefa Comisiei a intrat în autoizolare

© AFP 2024 / JOHN THYSUrsula Von der Leyen
Ursula Von der Leyen - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a părăsit summitul Consiliului European de la Bruxelles, care a început ieri, și a intrat în autoizolare

 Igor Șarov - Sputnik Moldova
Politică
Acuzații dure la adresa autorităților din partea lui Șarov
BRUXELLES, 16 oct - Sputnik. Ursula von der Leyen a intrat din nou în izolare după ce un membru al cabinetului său a fost depistat pozitiv cu COVID-19, ea părăsind summit-ul Consiliului European de la Bruxelles, care abia începuse.

Liderii europeni discută la acest summit relațiile UE – Marea Britanie și problematica schimbărilor climatice.

Anunțul surprinzător al părăsirii lucrărilor și al deciziei de autoizolare a fost făcut de von der Leyen pe contul său de Twitter

“Tocmai am fost anunțată că un membru al cabinetului meu a fost testat pozitiv cu coronavirus azi-dimineață. Eu am fost testată negativ. Cu toate acestea, ca măsură de precauție, am părăsit imediat Consiliul European și voi merge în autoizolare”, a scris Ursula von der Leyen. 

Este a doua oară când președinta Comisiei Europene se află în izolare din cauza coronavirusului. Prima oară s-a întâmplat în același context – a aflat că cineva cu care s-a întâlnit în cadrul unei vizite externe a fost depistat ulterior cu coronavirus. Și atunci von der Leyen a intrat în autoizolare.

Preşedintele Klaus Iohannis și ceilalți lideri europeni participă ieri și astăzi la reuniunea Consiliului European pentru a discuta despre pandemia de COVID-19 care afectează grav Europa, dar și despre viitoarele relaţii dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie şi despre combaterea schimbărilor climatice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0