Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Acuzații dure la adresa autorităților din partea lui Șarov

Abonare
Ministrul Educației, Igor Șarov, acuză autoritățile de ”duble standarde”. Asta pentru că pe de o parte obligă purtarea măștilor în școli, iar pe de altă parte organizează evenimente cu multă aglomerație, la care participă părinții acestor copii.

CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. Ministrul Educației, Igor Șarov, a scris pe pagina sa de Facebook că autoritățile nu sunt corecte atunci când impun măsuri drastice în contextul pandemiei de coronavirus în instituțiile de învățământ, dar admit evenimente cu multă aglomerație, așa cuma fost de Hramul Chișinăului. 

Ministrul Educației susține că este de înțeles dorința cetățenilor de a socializa, dar insistă că toți trebuie să se protejeze în această pandemie. Igor Șarov se arată îngrijorat că după aceste evenimente ar putea apărea focare de infecție în instituțiile de învățământ.
"Părinți infectați înseamnă o mare probabilitate de a avea copii infectați, iar asta duce la instituții de învățământ închise sau luarea deciziei neplăcute de a purta masca pe tot parcursul zilei la școală. E datoria mea să protejez și cadrele didactice, motiv pentru care nu doresc ca din cauza unor evenimente publice, incomplet sau insuficient pregătite și organizate, să avem focare de infecție în instituțiile de învățământ", a scris ministrul Educației, Igor Șarov.
În același timp, primarul Capitalei, Ion Ceban, a scris ieri pe pagina sa de Facebook că s-au respectat regulile din această perioadă, s-a păstrat distanța și s-a purtat și măști.
"Am făcut tot posibilul în acest sens. Știu, sunt mulți nemulțumiți, au fost și critici, dar și oameni care au apreciat tot efortul", a precizat primarul Ion Ceban.
Totodată, poliția a menționat astăzi că toate acțiunile s-au desfășurat în siguranță, iar cât despre evenimentele desfășurate în fața Catedralei Mitropolitane "Nașterea Domnului", oamenii legii susține că în hotărârea Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică nu este indicat un număr-limită de persoane.
Miercuri, 14 octombrie, în țară a fost anunțat un număr record de cazuri noi de infecție cu COVID-19, mai exact 1 149. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 64 424 de cazuri. În total, 45 545 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar 1 514 oameni au decedat din cauza complicațiilor provocate de infecție. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0