Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fostul deputat Iurie Bolboceanu a fost achitat de judecători

© Sputnik / Miroslav RotariJudecătoria Chișinău, sediul Buiucani
Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul parlamentar a fost învinuit acum mai bine de doi ani și jumătate de trădare de Patrie. El a fost condamnat la 14 ani de închisoare.

CHIȘINĂU, 16 oct – Sputnik. Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani l-a achitat pe fostul deputat Iurie Bolboceanu, căruia i-a fost înaintată învinuirea de trădare de Patrie. Sentința de achitare a fost pronunțată la solicitarea procurorilor. 

„Prin urmare, magistrații au emis sentință de achitare din motiv că fapta fostului deputat nu întrunește elementele infracțiunii”, precizează Procuratura Generală. 

Iurie Bolboceanu a fost reținut pe 17 martie 2017 de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Apoi el a fost condamnat la 14 ani de închisoare, aflându-se în detenție 2 ani 3 luni și 2 zile, până când Curtea de Apel Chișinău l-a achitat și a dispus reexaminarea dosarului.

Protest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Iată în ce țară se află Plahotniuc - Procuratura cere extrădare

Respectiva cauză penală face parte din lista celor 38 de dosare politice, evaluate de către un grup de procurori, creat prin dispoziția Procurorului General, în februarie 2020. Emiterea dispoziției a survenit ca urmare a Declarațiilor și Raportului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care indica o listă de dosare cu suspiciuni de urmărire ilegală, abuzivă, selectivă și pe motive politice a unor persoane din Republica Moldova.

La faza de cercetare a probelor în instanța de judecată, PCCOCS a ajuns la concluzia că fapta ce i-a fost incriminată lui Iurie Bolboceanu nu întrunește elementele infracțiunii și și-a retras învinuirea.

Procuratura Generală mai anunță că va continua să aplice toate căile legale de repunere în drepturi a persoanelor care au fost pe nedrept urmărite penal și judecate.

Cauza lui Bolboceanu face parte din lista celor 38 de dosare politice, evaluate de către un grup de procurori, creat prin dispoziția Procurorului General, în februarie 2020. Emiterea dispoziției a survenit ca urmare a Declarațiilor și Raportului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care indica o listă de dosare cu suspiciuni de urmărire ilegală, abuzivă, selectivă și pe motive politice a unor persoane din Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0