Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Autospecialele donate de Moscova, pe străzile Chișinăului

Abonare
Cinci autospeciale pentru deszăpezire și spălarea străzilor au fost scoase pe drumurile Chișinăului. Mașinile au fost donate de administrația orașului Moscova din Rusia. Autospecialele au circulat în coloană prin centru, iar ulterior au fost parcate în fața Primăriei.

CHIȘINĂU, 16 oct - Sputnik. La eveniment a participat primarul Ion Ceban și ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnețov. Autospecialele au fost produse în 2017 și costă un milion și jumătate de lei fiecare. Administrația Primăriei Chișinău susține că, deși mașinile nu sunt noi, sunt într-o stare tehnică excelentă și vor fi de mare ajutor Capitalei.

Andrei Ciolacu - Sputnik Moldova
Podcasturi
Când vom putea urmări on-line procesul de deszăpezire a drumurilor din Chișinău
Edilul-șef, Ion Ceban, a menționat că achiziționarea a cinci utilaje noi de acest fel ar fi costat bugetul municipalității 2,1 milioane de lei fiecare. Ceban a mai spus că municipiul Chișinău avea mare nevoie de astfel de autospeciale, întrucât în prezent Exdrupo deține unități vechi și care se defectează foarte des.  Capitala ar mai avea nevoie de încă 30 de unități de acest tip.  

”Ele sunt multifuncționale aceste mașini, începând cu spălat și deszăpezit, împrăștierea materialului antiderapant și tot așa. Sunt mașini foarte scumpe, sunt mașini foarte funcționale, sunt mașini de care municipalitatea are nevoie și sper că o să ne ajute. Vreau să mulțumesc colegilor și prietenilor noștri din Federația Rusă pentru această donație”, a declarat primarul Ion Ceban. 

În ianuarie 2020, primarul Ion Ceban a întreprins o vizită de lucru la Moscova. Atunci, edilul-șef al Capitalei s-a întâlnit cu ministrul în Guvernul Moscovei, şeful Departamentului Relații Economice Externe a Moscovei Serghei Ceriomin, iar după aceasta a anunțat că Guvernul Moscovei va oferi Chișinăului tehnică și utilaje pentru lucrările de deszăpezire și salubrizare a orașului.

”Locuitorii Chișinăului se mândresc cu orașul lor, se mândresc cu monumentele istorice, cu arhitectura  orașului, cu străzile vechi, este un oraș istoric european care bineînțeles, ca și toate orașele, are nevoie de modernizare, de comunicații, construcții. Eu mi-aș dori din tot sufletul ca acest cadou din partea conducerii Moscovei, care a fost promis de mult timp, dar a ajuns mai târziu inclusiv din cauza infecției de COVID-19, să fie de folos Chișinăului”, a menționat ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnețov. 

În prezent, în Chișinău sunt 68 de autospeciale, dintre care 21 într-o stare deplorabilă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0