Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Când vom putea urmări on-line procesul de deszăpezire a drumurilor din Chișinău

© Photo : Facebook /Andrei CiolacuAndrei Ciolacu
Andrei Ciolacu - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii Capitalei vor putea monitoriza în timp real care este starea drumurilor din Chișinău. Autoritățile municipale intenționează să asigure toate mașinile de deszăpezire cu sisteme GPS, care să permită transmiterea în timp real a imaginilor cu drumurile ce au fost curățate
Când vom putea urmări on-line procesul de deszăpezire a drumurilor din Chișinău

Autoritățile municipale au anunțat că vor dota autospecialele de deszăpezire cu sisteme GPS, care să transmită în timp real imagini cu drumurile ce au fost curățate.

Un contract în acest sens a și fost semnat deja. Rămâne doar ca Primăria să transfere banii.

„Am făcut calculul și am și semnat contractul cu un agent economic. O instalație GPS costă 3000 de lei, iar noi avem nevoie de 46 de unități. Suma contractului este de 69 de mii de lei pentru instalare și 93 de mii pentru deservire. Avem nevoie de doar 46 de instalații, deoarece unele mașini au deja instalație GPS", a declarat șeful Direcţiei Generală Locativ-Comunală şi Amenajare, Petru Gontea.

Potrivit șefului Secţiei Tehnologii şi Sisteme Informaţionale din cadrul Primăriei, Andrei Ciolacu, sistemul ce urmează să fie instalat va permite monitorizarea în timp real a utilajelor folosite la curățarea drumurilor.

„Sistemul de tracking a vehiculelor cu GPS poate să prezinte informația curentă, cât și un raport pe zi și săptămână. Este necesar ca fiecare tracker să aibă conexiune la Internet", a declarat Ciolacu.

Unele utilaje ale Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație sunt dotate cu astfel de sisteme GPS.

Fluxul de știri
0