Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

UE aplică noi sancțiuni Rusiei - reacția Kremlinului

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaДмитрий Песков, фото из архива
Дмитрий Песков, фото из архива - Sputnik Moldova
Abonare
Kremlinul a reacționat la sancțiunile UE legate de cazul Navalnîi, care prevăd includerea în liste și a directorului FSB, Aleksandr Bortnikov.

CHIȘINĂU, 15 oct – Sputnik. Uniunea Europeană a publicat o decizie cu privire la includerea în lista sancțiunilor a directorului FSB, Aleksandr Bortnikov, prim-adjunctului șefului administrației prezidențiale, Serghei Kirienko și altor patru demnitari de rang înalt.

Kremlinul consideră că sancțiunile UE împotriva unor demnitari, în legătură cu cazul lui Aleksei Navalnîi, reprezintă un gest ostil deliberat.

“Constatăm cu regret că este un gest neprietenesc, deliberat, la adresa Rusiei. Prin această decizie, Consiliul UE a adus un prejudiciu relațiilor cu țara noastră”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Роскомнадзор может заблокировать доступ в Twitter - Sputnik Moldova
Rusia
Twitter înăsprește cenzura: Noi sancțiuni împotriva RIA Novosti
Potrivit lui Peskov, Rusia va răspunde adecvat la aceste sancțiuni, în conformitate cu propriile interese. Kremlinul regretă că Bruxelles-ul a plasează relațiile cu Moscova într-o dependență de situația lui Navalnîi.

Anterior, ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia va da un răspuns simetric sancțiunilor UE în cazul Navalnîi.

“Partea tristă a acestei probleme constă în faptul că în această decizie nu se întrevede nicio logică – anume acest aspect, probabil, reprezintă o circumstanță agravantă a unei astfel de decizii, adoptate de Consiliul UE”, a adăugat reprezentantul Kremlinului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0