Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-au respectat sau nu măsurile de protecție la hramuri - detalii

© Sputnik / Mihai CarausInaugurarea sărbătorii Hramul Orașului Chișinău
Inaugurarea sărbătorii Hramul Orașului Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
În 163 de localități din țară a fost sărbătorit ieri hramul. Polițiștii au fost la datorie și au monitorizat desfășurarea evenimentelor, dar au avut grijă să vadă dacă oamenii respectă măsurile de protecție împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. Angajații Inspectoratului General al Poliției au monitorizat pe parcursul zilei de ieri desfășurarea evenimentelor prilejuite de hramurile care au avut loc în 163 de localități din 33 de raioane, dintre acestea și două municipii. Oamenii legii susțin că toate acțiunile s-au desfășurat în siguranță.

Totuși, evenimentele nu au trecut fără ca forțele de ordine să aplice amenzi. 63 de persoane au fost documentate pentru huliganism nu prea grav, consum de alcool în locuri publice și nesupravegherea minorilor, iar 17 șoferi au fost prinși în stare de ebrietate la volan. 

Алла Токарчук. - Sputnik Moldova
Cauzele creșterii numărului de infectări cu COVID-19
Poliția precizează că nu au fost încălcate măsurile de protecție împotriva COVID-19 impuse de Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

Chiar dacă în municipiul Chișinău au participat mai mulți oameni la evenimente, în hotărârea Comisiei nu este indicat un număr-limită de persoane. 

Poliția menționează că, în ultima perioadă, au mai fost desfășurate evenimente publice, iar scopul oamenilor legii este de a responsabiliza organizatorii și participanții ca să prevină răspândirea infecției  COVID-19, sancțiunile fiind aplicate doar în situațiile când sunt ignorate somațiile polițiștilor.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 64 424 cazuri. În total, 45 545 persoane au fost tratate  de COVID-19, iar 1 514 oameni au decedat din cauza complicațiilor provocate de infecție. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0