Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important: Riscurile unei sarcini după 35 de ani

Abonare
Vârsta femeiii este unul dintre factorii primordiali pentru a naște un copil sănătos. Femeile trecute de 35 de ani sunt supuse mai multor riscuri, afirmă specialiștii.
Important: Riscurile unei sarcini după 35 de ani

Cariera, asigurarea unui confort decent şi al nivelului de trai sunt principalele motive pentru care atât în Occident, cât şi în Moldova multe femei aleg să nască după vârsta de 35 de ani. Este o vârstă ce comportă anumite riscuri bine de luat în seamă.

Potrivit specialiștilor, după 35 de ani riscul de apariţie a anomaliilor cromozomiale este mare. Copiii născuţi din mame mai în vârstă au un risc mai mare de a dezvolta probleme cromozomiale cum ar fi sindromul Down.

"Este deja dovedit că la femeile însărcinate după 35 de ani există un risc mai mare să nască copii cu sindromul Drown, chiar dacă sunt perfect sănătoase. Evident că sunt și cazuri când acest lucru se întâmplă și cu gravidele mai tinere. Cauzele pot fi diverse: boli infecțioase, mediul ecologic ș.a., însă o cauză exactă nu se cunoaște deocamdată", a declarat în cadrul emisiunii "ATITUDINI" șefa Laboratorului Profilaxia Patologiilor Ereditare din cadrul Centrului Genetic de Excelență din Republica Moldova, Natalia Barbova.

Specialistul susține că vârsta optimă pentru a da viață unui copil este între 20 și 35 de ani. Astfel, multe riscuri ar putea fi evitate, iar șansele de a naște un prunc sănătos sunt mult mai mari.

Conform estimărilor, în Republica Moldova se nasc anual în jur de 50 de copii cu sindromul Down. Totuși, în țara noastră nu există date statistice cu privire la numărul de persoane care au această maladie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0