Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De la insomnie la somnambulism: Mit și adevăr despre somn

© CC0 / WokandapixЧеловек закрылся подушкой, архивное фото
Человек закрылся подушкой, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Se pare că te poți antrena ca să te scoli de dimineață la momentul potrivit și astfel să scapi de nevoia de a asculta trilul enervant al deșteptătorului.

CHIȘINĂU, 15 oct — Sputnik. Primul pas este să vă calculați rata somnului, scrie iz.ru. Deci, un adult trebuie să doarmă între șase și nouă ore pe zi. Dar pentru a determina nevoia individuală de odihnă de o noapte, este necesar să se efectueze un experiment. Dormiți pentru un număr diferit de ore, înregistrându-vă sentimentele: prospețimea sau moleșeala, somnolența, posibile amețeli. Odată stabilită norma, va fi posibil să vă culcați și să vă sculați la momentul potrivit.

Спящая девушка на кровати - Sputnik Moldova
Șocant: De ce este periculos somnul din timpul zilei

De exemplu, dacă trebuie să te trezești la 7 dimineața, iar rata somnului este de opt ore, atunci ar trebui să te culci cel târziu la unsprezece seara. Programul trebuie respectat chiar și în weekend, acest lucru va deveni la scurt timp un obicei.

După deșteptare, nu trebuie să sari brusc din pat. Este bine să iei un exemplu de la pisici: te întinzi, te dezmorțești, te scoli încet, te ridici și mergi să te speli.

De asemenea, somnul în timpul zilei ar putea perturba regimul, deci dacă intenționați să vă dezvoltați obiceiul de a vă trezi la timp dimineața nu este recomandat să dormiți la amiază.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0