Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șocant: De ce este periculos somnul din timpul zilei

CC0 / Pixabay / DieterRobbins / Спящая девушка на кровати
Спящая девушка на кровати - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii de știință vorbesc despre pericolele somnului din timpul zilei. Persoanele care dorm ziua sunt predispuse la apariția unor afecțiuni grave.

CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Persoanele care dorm în timpul zilei sau nouă sau mai multe ore noaptea au un risc sporit de a suporta un accident vascular cerebral.

La această concluzie, au ajuns oamenii de știință chinezi, raportează într-un comunicat de presă EurekAlert.

Пассажиры в самолете авиакомпании Аэрофлот - Sputnik Moldova
Studiu: Somnul în avion ne poate afecta sănătatea

La experimentul care a durat șase ani au participat 31 de mii 700 de persoane, care nu au înregistrat anterior accidente vasculare cerebrale sau alte probleme de sănătate.

Conform rezultatelor sondajului, 8% dintre participanți au dormit timp de 90 de minute sau mai mult în timpul zilei, iar 24% au dormit timp de nouă sau mai multe ore noaptea.

Aceste persoane au suferit accidentele vasculare cerebrale cu 23% mai des decât cele care dormeau între șapte și opt ore. În același timp, cei care au dormit în timpul zilei au avut un atac cerebral mai des cu 85%.

Specialiștii au eliminat mitul potrivit căruia un somn lung în weekend poate compensa oboseala și lipsa somnului din timpul săptămânii. Potrivit experților, atunci când o persoană doarme mai mult în weekend decât în ​​celelalte zilele, acest lucru poate provoca probleme grave de sănătate. Printre acestea sunt diabetul și bolile asociate sistemului cardiovascular.

Fluxul de știri
0