Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Astăzi au bătut clopotele din întreaga țară – iată de ce

© Sputnik / Евгений ПанасенкоМонастырь Кондрица
Монастырь Кондрица - Sputnik Moldova
Abonare
„Pentru a învinge încercările la care suntem supuși în ultima perioadă”, clopotele din întreaga țară au fost trase astăzi, la ora 11:00, în ziua în care sărbătorim Acoperământul Maicii Domnului, iar la Chișinău este zi de hram.

CHIȘINĂU, 14 oct – Sputnik. La ora 11:00, clopotele din toată Republica Moldova au bătut timp de 3-4 minute.

Inaugurarea sărbătorii Hramul Orașului Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Cine i-a felicitat pe chișinăuieni după Liturghie

De Acoperământul Maicii Domnului, sărbătoare marcată pe 14 octombrie, au fost trase clopotele în toate bisericile și mănăstirile din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova, acțiunea fiind binecuvântată de Mitropolitul Vladimir.

Clopotele au fost trase „pentru a învinge încercările la care suntem supuși în ultima perioadă”, avându-se în vedere în primul rând pandemia de COVID-19.

După Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din centrul capitalei, în scuarul catedralei a fost inaugurată sărbătoarea creștină Acoperământul Maicii Domnului, cu genericul „Rugă pentru sănătate”.

Mitropolitul Vladimir, președintele Igor Dodon și primarul Ion Ceban i-au felicitat pe chișinăiueni cu prilejul Hramului Capitalei și pe toți creștinii cu prilejul sărbătorii Acoperământului Maicii Domnului. 

Sputnik Moldova transmite live evenimentele prilejuite de sărbătoare. 

Programul activităților a început la ora 08:00, cu depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și va continua până seara târziu.

Cruce și lumânări în 3 culori de Paști - Sputnik Moldova
Societate
Lumânările colorate - iată de ce le cumpără moldovenii

La această oră, în scuarul Catedralei continuă programul manifestărilor de sărbătoare, prezentat de Andrei Porubin, de la Sputnik Moldova - transmisiune LIVE

În scuar sunt prezenți numeroși oameni, care poartă măști de protecție și respectă „distanța socială”.  

La ora 12:00, în scuarul Catedralei mitropolitane va începe un recital de muzică și tradiție populară al Formației etno-folclorice „Plăieșii”. La fel, va fi organizat programul de muzică veche orășenească și lăutărească susținut de tarafuri tradiționale. Ca și în alți ani, va fi organizat târgul meșterilor artizani cu genericul „Tezaur Folcloric”, cioplit în lemn, floristică, ceramică, împletit din fibre vegetale, țesut artistic, port popular. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0