Video: Racla Sfintei Parascheva a fost scoasă spre închinare

© Inquam Photos / Liviu ChiricaSfânta Parascheva, Iași
Sfânta Parascheva, Iași - Sputnik Moldova
Abonare
Din cauza pandemiei, Iașiul își sărbătorește Hramul în condiții cu totul speciale. De dimineață, racla Sfintei Parascheva a fost scoasă spre închinarea creștinilor.

CHIȘINĂU, 14 oct – Sputnik. Orașul Iași din România, capitala istorică a Moldovei, își marchează astăzi Hramul, pe 14 octombrie fiind sărbătorită Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei cu COVID-19, slujba din acest an a hramului Sfintei Cuvioase Parascheva a fost săvârșită, la Catedrala mitropolitană, în condiții cu totul deosebite.

Clopotnița din Chișinău - Sputnik Moldova
Acoperământul Maicii Domnului: Cum a devenit 14 octombrie Hramul Chișinăului

În dimineața zilei, racla Sfintei Parascheva a fost scoasă spre închinare.
Părinții Catedralei Mitropolitane din Iași au purtat în procesiune sfintele moaște și au așezat racla în baldchinul special pregătit și împodobit.

Conform permisiunii autorităților, ieșenii sunt așteptați astăzi la Mitropolia Moldovei și Bucovinei să se închine Sfintei Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei.

În condiții de pandemie, Sfânta Liturghie a fost săvârșită pe un amplasament special amenajat, de un sobor restrâns de ierarhi, preoți și diaconi, potrivit portalului creștin-ortodox Doxologia.ro.

Împreună cu Părintele Mitropolit Teofan al Moldovei și Bucovinei au slujit doar doi ierarhi: Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor şi Preasfinţitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.

La finalul Liturghiei, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a decorat post-mortem trei cadre medicale care și-au pierdut viața în lupta pentru vindecarea celor infectați cu noul coronavirus.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0