Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Târg cu produse moldovenești, organizat de Hramul Chișinăului

© Sputnik / OsmatescoDiana Crudu
Diana Crudu - Sputnik Moldova
Abonare
Iubitorii de produse locale proaspete și gustoase sunt așteptați de ziua Capitalei la un târg deosebit. Iată ce delicii îi așteaptă pe vizitatori.
Târg cu produse moldovenești, organizat de Hramul Chișinăului

Astăzi, de Hramul orașului Chișinău, în proaspătul parc renovat "Alunelul" din sectorul Buiucani al Capitalei, se va desfășura un târg cu produse locale. 50 de producători de miere, prune, struguri, migdale, alune, fruct, pomușoare proaspete și uscate, ceaiuri din plante naturale ș.a. își vor expune produsele și vor putea comunica direct cu cumpărătorii, oferindu-le toate informațiile necesare.

"Pentru că în acest an toate târgurile au fost anulate am insistat să venim astăzi cu un eveniment de vânzare și promovare a producătroilor locali din toată țara. Autoritățile au susținut inițiativa noastră pentru că știu cât de dificilă este situația", a declarat pentru Sputnik coordonatoarea târgului Diana Crudu.

Potrivit ei, anulu 2020 este considerat drept anul supraviețurii pentru fermierii locali. Agricultorii s-au confruntat cu o serie de probleme din cauza condițiilor meteorologice nefaste ( înghețuri, secetă), dar și criza pandemică. Organizarea târgurilor înseamnă o rază de speranță pentru majoritatea producătorilor locali, iar moldovenii sunt îndemnați să susțină micile afaceri.

Diana Crudu a mai adăugat că, în mod normal, asemenea evenimente ar trebui organizate cât mai frecvent, în mai multe localități din țară și că ar trebui să avem o piață agricolă care să întrunească doar produsele autohtone.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0