Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Hramul Chișinăului: Programul evenimentelor artistice

© Sputnik / Miroslav RotariZiua orașului
Ziua orașului - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii și oaspeții Capitalei vor avea parte de mai multe surprize de Hramul Chișinăului. Autoritățile municipale au pregătit programe artistice în toate sectoarele orașului.

CHIȘINĂU, 14 oct - Sputnik. În acest an se împlinesc 584 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului, iar astăzi locuitorii orașului sărbătoresc Hramul Capitalei. Deși suntem în pandemia de COVID-19, vor fi organizate mai multe evenimente artistice. 

Frigărui - Sputnik Moldova
Societate
Ceban: Fără frigărui și sindrofii de hramul Chișinăului
Potrivit dispoziției primarului Ion Ceban, programul activităților începe la ora 08:00 cu depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și va continua până seara târziu.

După sfânta Liturghie de la Catedrala Metropolitană „Nașterea Domnului”, de la 10:00 la 11:00 va avea loc inaugurarea oficială a sărbătorii creștine „Acoperământul Maicii Domnului”, cu genericul „Rugă pentru sănătate”.

Programul artistic va începe la ora 12:00 cu un recital de muzică și tradiție populară al Formației etno-folclorice „Plăieșii”. De asemenea, va fi organizat programul de muzică veche orășenească și lăutărească susținut de tarafuri tradiționale. Ca și în alți ani, va fi organizat târgul meșterilor artizani cu genericul „Tezaur Folcloric”, cioplit în lemn, floristică, ceramică, împletit din fibre vegetale, țesut artistic, port popular.

Повар - Sputnik Moldova
Societate
Unele piețe și restaurante din Chișinău s-ar putea închide – Decizie
Formații de muzică vor întregi atmosfera de sărbătoare cu programe muzicale. Mâine vor evolua formația „Trigon”, „Concertino”, „Brio Sonores”, „Big Band”, „Valy Boghean&Band”, etc.

În cadrul ședinței serviciilor Primăriei de luni, Ion Ceban a declarat că orașul Chișinău are multe valori care pot fi prezentate de Hramul Capitalei, nu doar ”beția și consumul de frigărui”, cum se întâmplă în fiecare an. 

Și pentru că hramul orașului este marcat pe timp de pandemie, primarul Capitalei a îndemnat locuitorii Chișinăului să aibă grijă de sănătatea lor, să poarte măști, să-și dezinfecteze mâinile și să păstreze distanța socială. Cei care nu vor ieși în oraș, vor putea să urmărească spectacolele online la postul național de televiziune sau pe portalul privesc.eu. În acest an, nu va fi organizat tradiționalul concert din Piața Marii Adunări Naționale și nici de focuri de artificii nu vom avea parte.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0