Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Unele piețe și restaurante din Chișinău s-ar putea închide – Decizie

Abonare
În contextul stării epidemice generate de pandemia de COVID-19 Comisia de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a venit cu o decizie referitoare la activitatea restaurantelor și piețelor.

CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Piețele și restaurantele din Chișinău care vor încălca regulile de protecție în contextul pandemiei noului tip de coronavirus vor fi închise pentru o perioadă de până la trei luni. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău. La fel, Comisiile intersectoriale de control, Centrul de Sănătate Publică Chișinău, Direcția de poliție a municipiului Chișinău și alte autorități abilitate vor remite în modul stabilit prescripții de sistare a activității economice pentru o perioadă de până la 3 luni și a centrelor comerciale, dar și altor agenți economici, care vor comite abateri de la măsurile de prevenire şi control a infecției COVID-19, obligatorii în Chișinău.

Militari pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Cod roșu în Capitală: Vor fi închise iarăși piețele?

Potrivit hotărârii Comisiei, se interzice organizarea evenimentelor, întrunirilor, reunirilor în grup în spații închise cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane. Totodată, la evenimentele organizate pentru un număr de până la 50 persoane se vor respecta cu strictețe măsurile de sănătate publică. Totodată, toate activitățile și evenimentele sportive, de orice gen, organizate pe teritoriul municipiului Chișinău se vor desfășura fără suporteri și spectatori.

Se resping solicitările întreprinderilor și agenților economici pentru demararea activităților de divertisment, bowling, cluburilor de noapte etc.

La fel, Comisiile electorale de circumscripție din municipiu vor coordona cu Comisia Electorală Centrală și Centrul de Sănătate Publică Chișinău organizarea procesului de vot în siguranță și a circuitului de intrare-ieșire în/din edificiile preconizate pentru organizarea scrutinului electoral, cu asigurarea respectării măsurilor de sănătate publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0