Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inițiativă deosebită: Cu bicicleta prin lume, pentru Chișinău

© Photo : Facebook / Ștefan GîncuȘtefan Gîncu
Ștefan Gîncu - Sputnik Moldova
Abonare
Sportivul moldovean Ștefan Gâncu s-a lansat într-o cursă pe bicicletă prin lume. Cea de-a 47-a zi de călătorie o dedică oraşului Chişinau și locuitorilor săi.
Inițiativă deosebită: Cu bicicleta prin lume, pentru Chișinău

În doar 46 de zile Ștefan Gâncu a parcurs circa 3500 de kilometri cu bicicleta. De Hramul Chișinăului, sportivul se află departe de casă, însă spune că în această zi specială își dedică cursa sărbătorii.

"Astăzi voi parcurge 60 kilometri cu bicicleta pentru orașul Chișinău și oamenii de acolo. Chișinăul este incomparabil cu alte orașe. Aici m-am născut și am locuit. Îl asociez cu cuvântul mamă. Îmi place să călătoresc și să admir alte orașe, dar Chișinăul pentru mine este cel mai frumos", a mărturisit sportivul.

Ștefan Gâncu își propune să ajungă cu bicicleta tocmai în Italia. Pe parcursul călătoriei sale a întâlnit mulți conaționali de-ai noștri, iar unii l-au și ajutat cu adăpost pentru câteva zile.

© Photo : Facebook / Ștefan GîncuȘtefan Gîncu
Inițiativă deosebită: Cu bicicleta prin lume, pentru Chișinău - Sputnik Moldova
Ștefan Gîncu

Sportivul spune că orașul Chișinău ar fi și mai frumos dacă ar exista mai multe piste pentru bicicliști, atât pentru promovarea unui mod de viață sănătos, cât și micșorarea poluării aerului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0