Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cum are loc primul Hram al Chișinăului pe timp de pandemie

© Sputnik / Mihai CarausInaugurarea sărbătorii Hramul Orașului Chișinău
Inaugurarea sărbătorii Hramul Orașului Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru întâia oară Chișinăul își sărbătorește Hramul în condiții de pandemie. Evenimente dedicate Hramului au loc atât în centrul capitalei, precum și în toate sectoarele. Astăzi se împlinesc 584 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului.

CHIȘINĂU, 14 oct – Sputnik. Astăzi, de Hramul Chișinăului, care coincide cu sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, nu doar în scuarul Catedralei mitropolitane, din centrul orașului, au loc manifestări culturale, dar în toate sectoarele capitalei.

Inaugurarea sărbătorii Hramul Orașului Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Cine i-a felicitat pe chișinăuieni după Liturghie

Sputnik Moldova transmite LIVE evenimentele din centrul capitalei.  

Primăria a informat că participanții la evenimentele organizate de municipalitate vor fi asigurați cu măști de protecție și dezinfectanți.

Autoritățile urmează să monitorizeze ca în locurile prevăzute pentru fiecare acțiune numărul spectatorilor sau vizitatorilor să nu depășească 50 de persoane, în conformitate cu rigorile stabilite de autoritățile în sănătate publică. 

Până în seară, în sectoarele Chișinăului sunt organizate recitaluri de muzică de diverse genuri, târguri ale meșterilor populari și de produse eco, excursii la muzeul orașului Chișinău, expoziții foto, recitaluri de poezie, expoziții de carte și de măști, cinema în aer liber, demonstrații teatralizate de măiestrie hipică, spectacole muzical-literare cu dedicație orașului Chișinău etc.

Монастырь Кондрица - Sputnik Moldova
Societate
Astăzi au bătut clopotele din întreaga țară – iată de ce

Iată unde au loc evenimentele dedicate Hramului în sectoare: în scuarul Monumentului Doinei și lui Ion Aldea-Teodorovici, la Rotonda din Parcul „Valea Morilor" și la Scările de Granit, în Parcul Ștefan cel Mare și Sfânt, în preajma Porților Sfinte, pe strada pietonală Eugen Doga, pe aleea de pe bd. Mircea cel Bătrân, în Parcul „Alunelul", în scuarul de pe strada Bucuriei sau în Parcul „La Izvor”.

Programul activităților a început la ora 08:00, cu depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și va continua până seara târziu.

A urmat Liturghia oficiată în Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului”, după care, în scuarul catedralei a fost inaugurată sărbătoarea creștină Acoperământul Maicii Domnului, cu genericul „Rugă pentru sănătate”.

Frigărui - Sputnik Moldova
Societate
Ceban: Fără frigărui și sindrofii de hramul Chișinăului

Mitropolitul Vladimir, președintele Igor Dodon și primarul Ion Ceban i-au felicitat pe chișinăiueni cu prilejul Hramului Capitalei și pe toți creștinii cu prilejul sărbătorii Acoperământului Maicii Domnului. 

La ora 11:00, clopotele din toată Republica Moldova au bătut timp de 3-4 minute, cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir. Clopotele au fost trase „pentru a învinge încercările la care suntem supuși în ultima perioadă”, avându-se în vedere în primul rând pandemia de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0