Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Foto: Ce vei vedea dacă mergi diseara în centrul Chișinăului

© Sputnik / Mihai CarausГород Кишинёв
Город Кишинёв - Sputnik Moldova
Abonare
Cu prilejul Hramului Chișinăului, Catedrala și Clopotnița din centrul capitalei au fost dotate cu un sistem de iluminat nocturn decorativ, care le va pune în valoare frumusețea arhitecturală și după lăsarea serii. 

CHIȘINĂU, 14 oct – Sputnik. La orele serii va fi inclus noul sistem de iluminat decorativ instalat în ajunul Hramului Chișinăului la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” și la Clopotniță. 

© Photo : Primăria Municipiului ChişinăuCatedrala și Clopotnița vor fi iluminate
Foto: Ce vei vedea dacă mergi diseara în centrul Chișinăului - Sputnik Moldova
Catedrala și Clopotnița vor fi iluminate

Catedrala și Clopotnița vor fi iluminate de acum înainte de 278 de corpuri de iluminat, ale căror menire ste să pună în valoare „frumusețea clădirilor” în orele nocturne.

Inaugurarea sărbătorii Hramul Orașului Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Cum are loc primul Hram al Chișinăului pe timp de pandemie

Iluminatul nocturn decorativ pentru cele două obiective a fost procurat și instalat cu contribuția unui agent economic care a dorit să le facă un cadou chișinăuienilor, potrivit primarului Chișinăului.

Noul sistem de iluminat a fost inaugurat aseară.

„Catedrala și Clopotnița arată acum deosebit. Iar iluminatul decorativ al edificiilor de cult pun în valoare frumusețea acestor perle arhitecturale", a constatat primarul Ion Ceban pe Facebook.

Edilul a menționat că municipalitatea și-a propus să realizeze mai multe proiecte de iluminare decorativă a unor clădiri publice din Chișinău care au statut de monument de arhitectură. Printre acestea se numără și sediul Liceului Teoretic „Mircea Eliade".

Pe 14 octombrie, Biserica Ortodoxă din Moldova sărbătorește Acoperământul Maicii Domnului, iar în Chișinău este zi de Hram.

Manifestările care au inaugurat ziua de sărbătoare au avut loc în centrul orașului, dar o suită de acțiuni culturale au loc în toate sectoarele Chișinăului, până la orele serii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0