Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Când este mai mare rata de mortalitate la coronavirus

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaГоспиталь COVID-19 в ГКБ № 52
Госпиталь COVID-19 в ГКБ № 52 - Sputnik Moldova
Abonare
Eliminarea kilogramelor în plus este una dintre metodele profilactice eficiente împotriva COVID-19 și a urmărilor negative ale bolii, consideră ministrul adjunct al sănătății din Rusia.

CHIȘINĂU, 14 oct – Sputnik. În cazul infectării cu coronavirus, oamenii care suferă de obezitate au o probabilitate de deces cu 48 la sută mai mare. De această părere este ministrul adjunct al Sănătății din Rusia Oleg Salagai.

”Studiile actuale, efectuate asupra aproximativ 400 de mii de pacienți, arată că oamenii supraponderali au o probabilitate cu 113% mai mare de a ajunge în spital, cu 74% mai mare de a ajunge la Reanimare și cu 48% mai mare de a nuri în cazul coronavirusului”, a scris funcționarul pe canalul săi de Telegram.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Rusia
Au fost numiți factorii care pot birui coronavirusul
Potrivit ministrului adjunct,  reducerea masei corporale poate fi considerată drept  una dintre metodele profilactice eficiente împotriva infecției cu coronavirus și a urmărilor negative ale bolii

”Este destul de ușor de a stabili dacă aveți kilograme în exces. Trebuie doar să calculați indicele masei corporale. El este egal cu masa corporală (în kilograme)/ înălțimea la pătrat (în metri). Dacă această valoare este de peste 25, trebuie să atrageți atenția la acest lucru. Dacă este de peste 35-40, deja există motiv de îngrijorare”, a explicat Salagai.

Numărul de infectări în lume cu noul coronavirus a ajuns în prezent la 37,5 milioane de cazuri. Din cauza complicațiilor provocate de această boală au murit peste un milion de oameni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0