Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Au fost numiți factorii care pot birui coronavirusul

© AP PhotoCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Academiei de Științe a Rusiei a numit factorii care pot opri pandemia infecției cu coronavirus.

CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Existența câtorva vaccinuri diferite împotriva virusului SARS-CoV-2, datorită cărora vor putea fi vaccinate cele mai diverse grupe de populație, în funcție de indicațiile medicale, va deveni acel factor în măsură să oprească răspândirea pandemiei infecției cu noul coronavirus, consideră președintele Academiei de Științe a Rusiei, Alexandr Sergheev, citat de RIA Novosti.

El a amintit că oamenii pot avea boli cronice sau predispoziție pentru anumite boli. În afară de aceasta, cei care se vaccinează au vârste diferite, de aceea este important să fie ales pentru fiecare dintre ei vaccinul potrivit.

”Și cu cât mai multe vaccinuri vor fi, cu atât mai bine vir pitea determina medicii care este necesar într-o situație sau alta, foloseasindu-l în mod concret”, a explicat șeful AȘ a Rusiei.

Сотрудница Центра гигиены и эпидемиологии в Забайкальском крае за работой - Sputnik Moldova
Americii nu i-a ajuns bani pentru un vaccin
Ministerul rus al Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume pentru profilaxia COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetări pentru Electrochimie ”Gamalei” în colaborare cu Fondul Rus de Investiții Directe. El a fost numit ”Sputnik V”. Vara, preparatul a trecut cu succes două etape de testare pe voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care au format imunitate stabilă și anticorpi la SARS-CoV-2.

Șeful RDIF, Kiril Dmitriev, a comunicat anterior că Fondul a primit cereri pentru achiziționarea unui miliard de doze de vaccin, venite din peste 20 de țări ale lumii. El a menționat că Rusia a convenit în privința producerii vaccinului în cinci țări, capacitățile disponibile permit producerea a 500 de milioane de doze pe an.

Etapa testărilor clinice post-înregistrare a început în septembrie, la ea vor participa în total 40 de mii de persoane. Testări vor avea loc în Rusia și în Belarus. Voluntarii cărora le va fi administrat ”Sputnik V” se vor afla sub supravegherea medicilor 90 de zile.

Acum câteva săptămâni. Ministerul rus al Sănătății a început procedurile de înregistrare a unui alt vaccin rusesc – "ЭпиВакКороны". Procesul urmează să fie încheiat pe 15 octombrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0