Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine dintre politicieni se bucură de cea mai mare încredere

© Sputnik / Mihai CarausCEC
CEC - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul celui mai recent sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, cetățenii au răspuns care este personalitatea politică în care au cea mai mare încredere.

CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. Potrivit studiului, cea mai mare încredere cetățenii o au în Igor Dodon - 34,4%, urmat de Maia Sandu care a acumulat 20,3 la sută din opțiuni.

Alegeri locale 2018 - Sputnik Moldova
Politică
Un nou sondaj: Pe cine ar vota cetățenii la conducerea țării
În Andrei Năstase au încredere 9,2%, iar în Renato Usatîi - 8,8 la sută. În același timp, 6,7% a acumulat Ilan Șor, iar 4,5 la sută primarul Capitalei Ion Ceban. În președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, au încredere 3,1%, în timp ce în premierul Ion Chicu - 2,8 la sută. Prim-ministrul este urmat de Vladimir Voronin în care are încredere 2,6% din cetățeni. Pavel Filip se bucură de încrederea a 2,3 la sută, Violeta Ivanov - 2,1%, Octavian Țîcu -1,3 la sută și Andrian Candu - 1,1%. 

"Observăm că Ilan Șor a pierdut din încredere, dar asta se explică prin faptul că a apărut Violeta Ivanov care la fel se bucură de 2,1 la sută din încredere", a declarat Victor Mocanu, președintele Asociației Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Sondajul a fost efectuat în perioada 26 septembrie - 8 octombrie. În total, au fost intervievate 1167 de persoane din 81 de localități. Sondajul are o marjă de eroare de +/-3%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0