Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Despăgubiri pentru victimele represiunilor politice

© Sputnik / Mihai CarausValută
Valută  - Sputnik Moldova
Abonare
Patru victime reabilitate ale represiunilor politice, din raioanele Cimișlia, Ialoveni și Sângerei, vor beneficia de compensații bănești din contul statului. Decizia a fost aprobată astăzi de Guvern.

CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. Cabinetul de Miniștri a decis să aloce peste 647 de mii lei pentru patru persoane care sunt victime reabilitate ale represiunilor politice.

Кабинет министров - Sputnik Moldova
Societate
Alocații mai mari pentru victimele represiunilor politice: Iată cu cât vor fi majorate
Beneficiarii sunt din raioanele Cimișlia, Ialoveni și Sângerei și vor primi compensații pentru averea confiscată, naționalizată sau scoasă în orice alt mod din posesia lor.

”Ministerul Finanțelor, în baza deciziilor comisiilor speciale prezentate de autoritățile publice locale și a titlurilor executorii irevocabile eliberate de instanțele judecătorești, urmează să aloce mijloace financiare de la bugetul de stat autorităților publice locală de nivelul al II-lea în sumă totală de 647.833 lei”, a precizat ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. 

În bugetul de stat pentru anul 2020 a fost prevăzută suma de 3 milioane de lei în vederea restituirii valorii bunurilor prin achitarea de compensației persoanelor supuse represiunilor politice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0