Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alocații mai mari pentru victimele represiunilor politice: Iată cu cât vor fi majorate

© Sputnik / Miroslav RotariКабинет министров
Кабинет министров - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Executivul a aprobat modificările în Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a alocațiilor lunare de stat pentru unele categorii de persoane.

CHIȘINĂU, 4 oct — Sputnik. Alocația lunară pentru victimele represiunilor politice a fost majorată de la 100 la 500 de lei, începând cu 1 septembrie curent.

Поезд Боли - Sputnik Moldova
Societate
Când victimele represiunilor politice vor primi alocații majorate

Executivul a aprobat modificările respective în Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a alocațiilor lunare de stat unor categorii de populație. Indemnizații majorate vor primi peste 8 000 de persoane, victime ale represiunilor politice. În acest scop, în bugetul pentru anul curent sunt prevăzute aproximativ 12,9 milioane de lei.

Pachetul social pentru victimele represiunilor politice a fost aprobat la 4 iulie, la inițiativa premierului Pavel Filip. Acesta mai include examene medicale profilactice gratuite, reduceri de 50% la biletele de sanatoriu și perfectarea legitimațiilor de tip nou. De asemenea, pentru a spori nivelul de protecție socială a persoanelor care au avut de suferit în urma represiunilor politice, ajutorul material unic a fost majorat până la 1000 de lei.

Fluxul de știri
0