Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Câte cazuri noi au fost confirmate astăzi

© Photo : Ministerul Sănătății al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Ministerul Sănătății au prezentat informații actualizate cu privire la situația epidemică din țară legată de răspândirea infecției COVID-19.

CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că încă 657 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, nouă sunt de import - opt din Turcia și unul din Federația Rusă. În total astăzi au fost efectuate  3 116 teste, dintre care primar 2 736 şi repetat – 380. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 63 275 de cazuri. 

Кишиневцы голосуют на втором туре местных выборов - Sputnik Moldova
Prezidențiale pe timp de pandemie: Ce trebuie să știe alegătorii
Din numărul total de persoane l-a care astăzi s-a confirmat COVID-19, 50 sunt lucrători medicali. S-au îmbolnăvit 22 de medici, 25 de asistenți medicali și 3 persoane care reprezintă personalul auxiliar.

În prezent, 781 de pacienți se află în stare gravă, dintre care 44 sunt conectați la aparate de respirație asistată, iar 1 827 sunt în stare de gravitate medie. Ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Între timp, 374 de persoane au fost tratate și externate. De la începutul pandemiei, 45 102 pacienți s-au vindecat de COVID-19.

Din păcate s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus 17 persoane cu vârste cuprinse între 50 și 77 de ani. În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 1 495 de oameni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0