Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Al doilea vaccin împotriva COVID-19 în Rusia

© Photo : Пресс-служба Роспотребнадзора / Accesați arhiva multimediaВакцина от коронавируса "ЭпиВакКорона"
Вакцина от коронавируса ЭпиВакКорона - Sputnik Moldova
Abonare
După ce a înregistrat primul în lume vaccin împotriva unui nou tip de coronavirus, Federația Rusă este gata să înregistreze al doilea.

CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. Unul dintre cele două vaccinuri împotriva COVID-19, care se află acum la etapa de studii clinice, urmează să fie înregistrat săptămâna aceasta. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Sănătății al Federației Ruse, Mihail Murașko.

"„Astăzi există deja două vaccinuri rusești aflate în studii clinice și a fost înregistrat un vaccin. Planificăm săptămâna să înregistrăm încă un vaccin și să intre în ciclul de producție ", a spus Murașko în cadrul unei conferințe. 

Anterior, serviciul de presă al Rospotrebnadzor a anunțat că înregistrarea vaccinului COVID-19 dezvoltat de centrul „Vector” se așteaptă pe 15 octombrie.

În luna august, Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat primul vaccinul din lume împotriva COVID-19, creat de Centrul Gamalei, în parteneriat cu Fundația Rusă pentru Investiții Directe (RFPI). Preparatul a primit denumirea de „Sputnik V”. Vaccinarea presupune administrarea a două componente a preparatului, la un interval de trei săptămâni.

Вакцинация добровольцев против COVID-19 в Москве - Sputnik Moldova
Cum reacționează la vaccinul anti-COVID bărbații și femeile

Testările clinice post-înregistrare ale substanței au început la Moscova pe 7 septembrie, iar pe 9 septembrie medicii le-au administrat vaccinul primilor participanți. În total la studiu vor lua parte 40 de mii de voluntari, dintre care 10 mii vor primi placebo, acest lucru fiind necesar pentru verificarea eficienței vaccinului.

Șeful Fondului de Investiții Directe al Rusiei Kiril Dmitriev a comunicat anterior că fondul a primit cereri pentru achiziționarea unui miliard de doze de vaccin, venite din peste 20 de țări ale lumii. El a menționat că Rusia a convenit în privința producerii vaccinului în cinci țări, capacitățile disponibile permit producerea a 500 de milioane de doze pe an.

Președintele Rospotrebnadzor Anna Popova a remarcat, la rândul său, că imunitatea la pacienții care s-au tratat de COVID-19 acționează în același mod ca și vaccinul împotriva SARS-CoV-2. Dar vaccinarea rămâne cea mai sigură și mai fiabilă modalitate de protejare împotriva infecției cu coronavirus.

Expertul a menționat că, după o infecție, o persoană poate prezenta complicații, uneori severe. Prin urmare, potrivit Popova, imunitatea post-vaccinare este mai avantajoasă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0