Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou regulament - ce trebuie să știe deținătorii de teren

© AP Photo / Jens Meyerтрактор вспахивает землю
трактор вспахивает землю  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
S-a schimbat procedura de obținere a titlului deținătorului de teren. Iată ce prevede regulamentul aprobat astăzi de Guvern.

CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi regulamentul cu privire la modelele unice ale titlurilor de autentificare a dreptului deținătorului de teren, modul de completare, eliberare și păstrare a acestora. 

Calcatinge Maria - Sputnik Moldova
Recomandările unui parajurist: Ce trebuie să știi dacă oferi în arendă un teren
"Proiectul prevede că titlul de autentificare a dreptului deținătorului de teren este eliberat de către Agenția Proprietății Publice, în cazul atribuirii de către stat a terenurilor din proprietatea statului, iar forma de titlul de autentificare a dreptului deținătorului de teren se stabilește de Guvern", a precizat ministrul Economiei, Sergiu Raileanu.

Astfel, un rol în acest proces va avea Cabinetul de Miniștri. 

Potrivit regulamentului, titlurile se completează și se eliberează în decurs de zece zile lucrătoare de la adoptarea deciziei Guvernului cu privire la atribuirea terenului de către autoritatea administrației publice competente.

Titlul se completează în baza raportului lucrării cadastrale, recepționat în modul stabilit de Agenția Servicii Publice, care reflectă amplasarea hotarelor terenurilor atribuite în temeiul actelor administrative privind atribuirea terenului.

De asemenea, fiecărui teren i se atribuie un număr cadastral unic, al cărui structură și principiu de formare sunt stabilite în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la modul efectuării înregistrării primare masive, aprobat printr-o hotărâre de Guvern din 1998.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0