Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Recomandările unui parajurist: Ce trebuie să știi dacă oferi în arendă un teren

© Sputnik / Miroslav RotariCalcatinge Maria
Calcatinge Maria - Sputnik Moldova
Abonare
Contactul de arendă în agricultură este un document important care stipulează clar angajamentele dintre proprietar și arendaș. Cu toate acestea, majoritatea proprietarilor de terenuri agricole care își încredințează pământul unor arendași este trasă pesfoară.
Recomandările unui parajurist: Ce trebuie să știi dacă oferi în arendă un teren

Parajuristul Maria Calcatinge a declarat în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal” că fermierii deseori nu citesc contractele pe care le încheie cu arendașii, ajungând de multe ori să semneze acest document cu ochii închiși și se plâng că sunt trași pe sfoară. Fie că nu este indicată plata pentru arendă, perioada și alte lucruri care îi fac pe proprietari să ajungă în instanță.

”Este important să fim documentați privind persoana care vrea să arendeze terenul, să fim atenți la perioada pentru care semnăm contractul de arendă, la fel, plata trebuie să fie exact stipulată. Totodată, în actul de predare – primire să fie stipulat clar numărul cadastral al terenului, suprafața, bonitatea, starea în care se află suprafața supusă arendării ca ulterior să nu apară divergențe și să nu ajungem în situația când ai dat în arendă terenul într-o stare bună și te pomenești ulterior cu surprize”, susține parajuristul Maria Calcatinge.

Maria Calcatinge mai spune că este important să avem de fiecare dată un document la mână, dacă decidem să dăm în arendă un teren sau o plantație. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0