Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Soluționarea conflictului din Karabah: Detalii din culisele discuțiilor de la Moscova

© Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaТрехсторонние переговоры Министров иностранных дел Азербайджана, Армении и России
Трехсторонние переговоры Министров иностранных дел Азербайджана, Армении и России - Sputnik Moldova
Abonare
Inițial, ședința avea un caracter consultativ, dar în acest proces a fost elaborat un document care a devenit punctul de plecare în dezamorsarea conflictului.

CHIȘINĂU, 12 oct — Sputnik. Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a oferit detalii despre negocierile privind soluționarea conflictului din Nagorno-Karabakh în cadrul unei emisiuni realizate la postul de televiziune ”Rossia 1”.

Potrivit ei, discuțiile au durat aproape 11 ore și s-au încheiat aproximativ la două dimineața. Inițial ședința avea un caracter consultativ, dar în acest proces a fost elaborat un document care a devenit punctul de plecare în reglementarea conflictului.

Participanții au luat câteva pauze pentru ca delegațiile să poată suna la Baku și Erevan.

"La începutul orei trei, exclamația plină de bucurie a lui Serghei Viktorovici (Lavrov) s-a auzit în sală. El a întrebat încă o dată părțile dacă totul a fost coordonat și abia după aceea a mers să anunțe jurnaliștii", a spus Zaharova.

Zaharova a adăugat că în timpul acestor consultări l-a redescoperit pe șeful diplomației rusești.

”Am impresia că în această rundă de discuții el și-a pus tot sufletul, tot intelectul, toate abilitățile sale de negociere, calitățile umane”, a spus Zaharova.

Reprezentanta Ministerului rus de Externe a subliniat că un rol aparte în acest proces l-a avut Vladimir Putin.

”Când președintele Rusiei îți pregătește calea pe care trebuie să o parcurgi, dă o forță atât de mare, încât este imposibil să te mai oprești din drum”, a spus ea.

Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова  - Sputnik Moldova
Rusia
Zaharova, despre esența politicii externe a Rusiei și situația din Karabah
Potrivit Mariei Zaharova, numeroase conversații telefonice între șeful statului și președinții Armeniei și Azerbaidjanului au pus bazele soluționării conflictului.

„Aceasta, să mă ierte toată lumea, a iluminat, cât și a sfințit această cale”, a glumit ea.

Săptămâna trecută, în timpul discuțiilor de la Moscova, miniștrii de externe ai Azerbaidjanului și Armeniei au convenit să înceteze focul și să facă schimb de prizonieri și de corpuri neînsuflețite ale celor decedați.

Regimul de încetare a focului a intrat în vigoare la amiaza zilei de 10 octombrie, dar în aceeași zi părțile au început să se acuze reciproc de încălcarea acordurilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0