Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zaharova, despre esența politicii externe a Rusiei și situația din Karabah

© Sputnik / Valery Mel'nikov / Accesați arhiva multimediaОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова  - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Departamentului pentru Informații și Presă a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a vorbit la postul de televiziune ”Rossia 1” despre esența politicii Rusiei și negocierile privind pacea în Karabah.

CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. Esența politicii externe și interne a Rusiei nu constă în a dovedi că Occidentul nu are dreptul moral să fie lider, scopul este armonizarea relațiilor internaționale, a declarat reprezentantul oficial al MAE rus Maria Zaharova.

”Nu în asta constă esența politicii noastre externe și a celei interne, ca să dovedim că ei (Occidentul) nu au dreptul moral să fie lideri în ceea ce ține de drepturile omului, doar nu în asta constă. Scopul este de a armoniza relațiile internaționale, de a construi o astfel de bază a afacerilor internaționale care ar permite coexistența țărilor cu sisteme diferite, cu un nivel diferit de dezvoltare. Iată în aceasta constă una dintre sarcinile politicii noastre externe și în general scopurile statului nostru, care este prezent pe arena internațională.

Referindu-se la negocierile pentru Nagorno-Karabah, Zaharova a subliniat că Rusia nu-și permite să se joace cu sentimentele popoarelor și nu face retorică goală în timpul discuțiilor privind reglementarea conflictului de acolo.

”Spre deosebire de mulți alții care își permit și o retorică agresivă, și manifestă intenții de pacificatori, de altfel, în această situație Occidentul s-a manifestat destul de bine, chemând la pace, (Rusia) nu-și permite să se joace cu sentimentele popoarelor , țărilor și statelor. În al doilea rând, niciodată nu a făcut retorică goală, inclusiv, poate, chiar și cu privire la pace, însă retorică goală”, a afirmat Zaharova la ”Rossia 1”.

Президент РФ В. Путин обратился к участникам VII Форума регионов РФ и Белоруссии - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Situația din Karabah este o tragedie
Ea a menționat  că pe parcursul unei perioade îndelungate Rusia nu și-a permis niciun fel de judecăți de valoare cu privire la conflictul dintre Azerbaidjan și Armenia.

”Iar în al treilea rând, (Rusia) a oferit într-adevăr un rezultat în baza unor eforturi diplomatice…

Activitatea care a fost desfășurată la sediul MAE până la negocieri, și care are loc și acum, se bazează evident pe interacțiunea noastră interdepartamentală”, a menționat reprezentantul oficial al diplomației ruse.

Amintim că Azerbaidjanul și Armenia au ajuns la o înțelegerea de încetarea focului în Nagorno-Karabah, începând cu 10 octombrie,  ora 12:00, în urma unor negocieri de zece ore la Moscova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0