Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Emomali Rahmon, reales președinte al Tadjikistanului

© SputnikЭмомали Рахмон
Эмомали Рахмон - Sputnik Moldova
Abonare
Emomali Rahmon a învins la alegerile prezidențiale – el a fost reales pentru a cincea oară consecutiv în funcția de președinte al Tadjikistanului.

CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Emomali Rahmon a câștigat la alegerile prezidențiale care s-au desfășurat duminică în Tadjikistan, a declarat președintele Comisiei Electorale Centrale Bahtier Hudoerzoda, informează RIA Novosti.

”Conform datelor preliminare, alegerile președintelui au fost câștigate de actualul șef al statului Emomali Rahmon, pentru care și-au dat votul 90,92% dintre alegători sau 3,837 de milioane de persoane, prezența la vot fiind de 85,39%, sau 4,221 milioane de alegători”, a declarat el în urma procesării a 100% din buletinele de vot.

Садыр Жапаров - Sputnik Moldova
Politică
În Kîrgîzstan a fost confirmat noul guvern
Pentru funcția de șef al statului au luptat cinci candidați. Pentru Rahmon, care conduce Tadjikistanul din 1992 (fiind cel mai longeviv președinte din spațiul ex-sovietic) acesta este cel de al cincilea scrutin prezidențial.

Desfășurarea alegerilor a fost monitorizată de observatori din partea CSI, SCO, OSCE, Duma de Stat a Rusiei și Consiliul Federației. Nu au fost stabilite încălcări în cadrul exercițiului electoral.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0