Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Kîrgîzstan a fost confirmat noul guvern

© Sputnik / Алексей Майшев / Accesați arhiva multimediaСадыр Жапаров
Садыр Жапаров - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru candidatura lui Sadîr Japarov, componența Cabinetului și programul propuse de acesta deputații au votat în unanimitate.

CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Parlamentul Kîrgîzstanului a confirmat sâmbătă componența noului Cabinet de Miniștri în frunte cu Sadîr Japarov, comunică RIA Novosti.

Архивное фото президента Кыргызстана Алмазбека Атамбаева - Sputnik Moldova
Fostul președinte al Kîrgîzstanului Atambaev a fost reținut

Pentru candidatura lui Sadîr Japarov, componența Cabinetului și programul propuse de acesta au votat în unanimitate toți deputații prezenți la ședința care s-a desfășurat la reședința de stat ”Ala-Arcea”.

Tot astăzi, ceva mai devreme a fost anunțat că și-a prezentat demisia spicherul Parlamentului, Myktybek Abdyldayev.

Sâmbătă, la reședința de stat ”Ala-Arcea” are loc ședința extraordinară a Parlamentului kirghiz. Aceasta se desfășoară pe fundalul crizei politice din Kîrgîzstan, care a început în urma revoltelor populare din 5-6 octombrie.

După cum a declarat în cadrul unei conferințe de presă noul premier Sadîr Japarov, președintele Kîrgîzstanului, Sooronbai Jeenbekov, ar putea să-și prezinte demisia în decurs de două-trei zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0