Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Paturile din spitale, ocupate în proporție de aproape 90%

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Aproximativ 90 la sută din paturile destinate pacienților infectați cu COVID-19 în cadrul instituțiilor medicale din Capitală sunt ocupate. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței serviciilor Primăriei Chișinău.

CHIȘINĂU, 12 oct - Sputnik. Situația creată de pandemia de coronavirus în Chișinău rămâne alarmantă în continuare. Șefa Direcției sănătate din cadrul Primăriei, Tatiana Bucearschi, a anunțat că din 1 037 de paturi destinate pacienților infectați, circa 90 la sută sunt ocupate. 

Вакцинация добровольцев против COVID-19 в Москве - Sputnik Moldova
Cum reacționează la vaccinul anti-COVID bărbații și femeile
"În total, avem 800 de patru pentru adulți, peste 160 sunt pentru copii, 44 pentru maternitate și 30 paliative. Din numărul total de 815 pacienți internați - 772 sunt confirmați și 43 - suspecți, în stare gravă sunt 295 de pacienți, intubați – opt. În spitalele municipale, aproximativ 15 la sută dintre pacienți sunt din țară, nu doar din Chișinău", a declarat Tatiana Bucearschi.

La centrul COVID de la Moldexpo zilnic sunt internate peste o sută de persoane cu suspiciune la coronavirus. Din data de 5 octombrie sunt activate 110 locuri la Spitalul "Gheorghe Paladi". Până acum în Capitală au fost confirmate 27 de mii de cazuri de coronavirus, iar 17 737 de bolnavi au fost tratați. 

"Cele mai afectate rămân a fi persoanele de la 60 de ani în sus și cele cu vârsta între 30 și 39 de ani. În continuare monitorizăm pacienții care se tratează la domiciliu printr-un sistem special și avem la monitorizare 18 885 de mii de persoane", a mai spus Tatiana Bucearschi. 

În acest context, primarul Capitalei, Ion Ceban, a îndemnat oamenii să nu uite de măsurile de protecție și să evite locurile aglomerate. De la începutul pandemiei, în țară s-au confirmat 62 151 de cazuri de COVID-19. În total 44 357 de pacienți s-au vindecat, iar 1 461 au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0