Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CEC: Programul secțiilor de peste hotare ar putea fi prelungit

© Sputnik / Mihai CarausЦентральная избирательная комиссия
Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă va fi înregistrat un flux mare de alegători la unele secții de votare din străinătate, programul de lucru va putea fi prelungit, astfel încât toată lumea să aibă posibilitatea să voteze, a spus președintele Comisiei Electorale Centrale.

CHIȘINĂU, 12 oct — Sputnik. Comisia Electorală Centrală este de acord să examineze posibilitatea prelungirii programului secțiilor de votare de peste hotare, dacă va exista această necesitate. Anunțul a fost făcut de președintele CEC, Dorin Cimil, la un post de televiziune. 

"CEC este gata să ia în considerare problema și credem că am putea prelungi programul de lucru al unor secții de votare din străinătate, astfel încât toți cetățenii să poată vota", a declarat Chimil.

Președintele CEC a subliniat că au fost luate toate măsurile de precauție pentru a proteja angajații electorali de infecția COVID-19, precum și pentru a asigura siguranța alegătorilor.

Выборы 2019 - Sputnik Moldova
Vasnețov și Jonker speră că alegerile prezidențiale din Moldova vor fi transparente

Pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie au fost constituite 2 143 de secții de votare. Dintre acestea, 139 de secții vor fi amenajate în afara țării, iar 42 - în localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni.

La scrutinul prezidențial din 1 noiembrie pot participa peste 3,2 milioane de alegători moldoveni. Din acest număr 2 798 306 de alegători sunt atribuiți unităților administrativ-teritoriale de nivelul II, 232 631 nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele țării, iar 256 203 de cetățenii cu drept de vot au domiciliu înregistrat în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului.

CEC a înregistrat opt candidați pentru cursa prezidențială. Este vorba despre Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Dorin Chirtoacă și Octavian Țîcu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0