Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cât de mare este riscul de infectare repetată cu COVID-19

© Sputnik / Evgeniy Epanchintsev / Accesați arhiva multimediaСотрудница Центра гигиены и эпидемиологии в Забайкальском крае за работой
Сотрудница Центра гигиены и эпидемиологии в Забайкальском крае за работой - Sputnik Moldova
Abonare
Șefa Agenției Sanitare din Rusia a explicat ce tip de imunitate dobândesc oamenii care s-au tratat de coronavirus și cei care au fost vaccinați.

CHIȘUNĂU, 11 oct – Sputnik. Imunitatea în cazul celor care s-au vindecat de COVID- 19 are o acțiune similară cu cea a vaccinul împotriva SARS-CoV-2. Însă cea mai sigură și inofensivă metodă de protecție împotriva coronavirusului rămâne vaccinarea, afirmă șefa Rospotrebnadzor, Ana Popova, citată de presa din Rusia.

Expertul a menţionat că după ce suportă boala oamenii pot face complicaţii, uneori severe.

”De aceea, evident, prioritatea este de partea imunității post-vaccin”, a explicat Popova.

Полиция получила 52 машины - Sputnik Moldova
Politică
Ministrul de Interne este internat la Reanimare cu COVID-19
Ea a atenționat totodată asupra faptului că în Federația Rusă nu au fost cazuri confirmate de infectare repetată cu coronavirus.

Menționăm că Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a anunțat astăzi într-o postare pe Fasebook că este infectat cu COVID-19, încă de săptămâna trecută, și urmează tratamentul în spital, în Secția de reanimare. El a precizat că starea sa de sănătate s-a ameliorat acum.

Amintim că ministrul Voicu a anunțat și în luna mai, tot pe Facebook, că are o formă ușoară a bolii și că s-a tratat la domiciliu. Ceea ce ar însemna că Ministrul s-a infectat pentru a doua oară cu COVID-19. În cazul în vare în primăvară nu a fost vorba de o eroare în testare, adică de un rezultat fals-pozitiv, am putea ajunge la concluzia că nu toate persoanele dezvoltă imunitate în urma îmbolnăvirii sau că această imunitate este de scurtă durată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0