Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ceban: Măsuri suplimentare de luptă cu pandemia în Capitală

© Sputnik / Mihai CarausМосковские архитекторы о стратегии развития Кишинева
Московские архитекторы о стратегии развития Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Ion Ceban a venit cu mai multe precizări în legătură cu măsurile întreprinse în Chișinău în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a vorbit astăzi într-o adresare video despre măsurile luate săptămâna aceasta în vederea sporirii capacității sistemului medical municipal – este suplimeentat numărul de paturi în spitale pentru pacienții cu coronavirus. Totodată, în instituțiile medicale va continua primirea pacienților cu alte boli.

”Ați văzut dinamica crescândă a infecțiilor, inclusiv în municipiul Chișinău. Am dispus săptămâna aceasta ca în blocul vechi al Maternității nr.1 să fie organizate 110 paturi staționare noi pentru bolnavii cu COVID. La fel, aici vor fi organizate paturi pentru terapie intensivă”, a menționat primarul.

În același timp, a specificat el, funcționalitatea instituției va fi păstrată, toate cele 200 de paturi prevăzute pentru activitatea propriu-zisă a maternității au fost reamenajate în blocul cu cinci etaje, fiind menținută în continuare acea capacitate de aproximativ 25 de nașteri pe zi.

”Totodată, Spitalul ”Sfânta Treime”, împreună cu Centrul COVID de la ”MoldExpo” s-au mobilizat pentru pregătire altor 200 de paturi. Acestea vor fi activate în caz de necesitate. Cu 80 de locuri va fi estins Centrul de triere a pacienților”, a mai adăugat edilul-șef.

El a accentuat că din cele 1000 de locuri existente la Spitalul ”Sfânta Treime”, 400 sunt rezervate pentru tratamentul pacienților cu alte boli grave, și acest lucru – primirea pacienților cu alte maladii – trebuie să continue.

Militari pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Cod roșu în Capitală: Vor fi închise iarăși piețele?

Ceban a menționat că autoritățile caută în permanență soluții alternative pentru amplasarea pacienților infectați cu CPVID-19.

”Vă asigur că nu îmi doresc nici eu, nici echipa și, probabil, nici dumneavoastră să fie închise școli sau grădinițe, să fie restricționată activitatea centrelor comerciale, piețelor. Dar în același timp trebuie să respectăm și noi măsurile de precauție recomandate de specialiști”, a subliniat Ceban, în contextul creșterii alarmante a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus în ultima perioadă.

Ieri, primarul Capitalei a atenționat cetățenii că dacă nu vor purta măști, nu vor păstra distanța și alte reguli recomandate de medici, va fi nevoie ca Chișinăul să revină la măsuri restrictive. Iar acestea ar putea să însemne închiderea piețelor, sistarea transportului public, revenirea la lucrul online.

Noile măsuri de care să se conducă municipiul urmează să fie decise de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0