Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medicii SUA, interesați de vaccinul rusesc împotriva COVID-19

© РФПИ и Центр имени Гамалеи / Accesați arhiva multimediaПервая в мире вакцина от коронавируса
Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Medicii americani ai centrului „Maimonides” s-au arătat interesați de vaccinul rusesc împotriva coronavirusului „Sputnik V”.

BUCUREȘTI, 29 sep – Sputnik. Peste o sută de lucrători medicali din centrul “Maimonides”, una din cele mai de prestigiu instituții medicale din SUA, și-au manifestat interesul față de vaccinul rusesc “Sputnik V”, în timpul unui briefing online cu cercetătorii ruși din Centrul Gamalei, se menționează într-un comunicat al Fundației Ruse pentru Investiții Directe (RFPI).

Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Moldova
Cât de periculos este vaccinul: SUA solicită un răspuns, Europa numără profiturile

Din luna martie, Maimonides se află în prima linia în lupta cu pandemia coronavirusului: centrul se află printre primele zece cele mai bune spitale din SUA pentru tratare a infarctului, altor patologii cardiovasculare, precum și a pneumoniei, iar în perioada pandemiei s-a reprofilat în totalitate pentru tratamentului pacienților infectați cu coronavirus. Toți medicii care au participat la briefing dispun de o vastă experiență în tratarea COVID-19.

În luna august, Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat primul vaccinul din lume împotriva COVID-19, creat de Centrul Gamalei, în parteneriat cu Fundația Rusă pentru Investiții Directe (RFPI). Preparatul a primit denumirea de „Sputnik V”.

“Cercetătorii Centrului Gamalei au relatat în detalii colegilor americani despre etapele de bază ale elaborării vaccinului Sputnik V, inclusiv rezultatele testelor clinice efectuate, precum și despre desfășurarea testelor clinice actuale, după înregistrare”, se menționează în comunicat.

De asemenea, cercetătorii le-au explicat medicilor americani modelele bazate pe o dublă vaccinare, cu utilizarea vectorului adenovirusului uman de serotipuri 5 și 26. Acest model reprezintă o tehnologie unică a Centrului Gamalei, care deosebește vaccinul Sputnik de alte vaccinuri, bazate pe platforma vectorului adenovirusului uman, care utilizează doar o singură administrare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0