Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Vor fi noi restricții în Chișinău? Ce a decis Comisia Extraordinară

© Photo : Miroslav RotariMilitari pe o stradă din Chișinău
Militari pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Situația epidemică din municipiul Chișinău a fost discutată astăzi în ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică. Primarul Ion Ceban a precizat la ce concluzii s-a ajuns în urma discuțiilor.

CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. S-a decis că în Chișinău școlile vor funcționa în continuare în același regim și vor fi redeschise în grădinițe grupele pentru copiii cu vârste de 2-4 ani. Deciziile au fost luate de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, care s-a întrunit duminică, 11 octombrie, în ședință.

Полиция получила 52 машины - Sputnik Moldova
Politică
Ministrul de Interne este internat la Reanimare cu COVID-19

„Am discutat despre ce facem pe etape în fiecare situație și cum acționăm în funcție de numărul de îmbolnăviri cu coronavirus”, a scris primarul Ion Ceban pe Facebook.

Potrivit primarului, la capitolul „instituții educaționale”, situația este stabilă și nu există o creștere semnificativă a numărului cazurilor de îmbolnăviri între profesori sau copii.

Astfel, s-a decis că în Chișinău școlile vor funcționa în continuare. Vor fi redeschise în grădinițe grupele pentru copiii cu vârste de 2-4 ani. 

Comisia a luat decizia de purtare permanentă a măștilor de la vârsta de 10 ani, începând cu clasa a 5-a, în toate instituțiile educaționale din municipiu, inclusiv la lecții.

„Sunt cazuri de îmbolnăvire comunitară a acestora în familie și ca urmare sunt autoizolați. Specialiștii spun că în continuare poate fi desfășurat procesul educațional și cu acționare imediată în caz de necesitate”, a scris Ion Ceban.

Transportul public va circula ca și până acum.

„Cu privire la sistarea sau nu a transportului public, la fel, potrivit analizelor, dacă s-ar interveni la programul actual, riscul ar fi mai mare de îmbolnăvire, asta deoarece fluxul de persoane în transport ar fi mai mare în intervalul orelor permisive pentru circulație”, a spus Ion Ceban.

Potrivit primarului, autoritățile speră ca luna aceasta să poată „mări capacitatea numărului transportului public”.

În continuare, numărul de persoane care se adună la un eveniment în spațiile închise nu trebuie să depășească 50 de oameni.

În spațiile deschise, cei prezenți trebuie să păstreze distanța fizică și toate măsurile recomandate – să poarte măști, să-și dezinfecteze mâinile.

În localuri, magazine, piețe sunt obligatorii în continuare purtarea măștilor și măsurarea temperaturii corporale a vizitatorilor.

„În acest sens, vor fi efectuate controale inopinate de către grupele intersectoriale”, avertizează primarul Chișinăului.

În ședință s-a discutat și despre posibilitatea procurării noilor aparate pentru respirație artificială.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0