Fostul președinte al Kîrgîzstanului Atambaev a fost reținut

© Sputnik / Aleksey Druzhinin / Accesați arhiva multimediaАрхивное фото президента Кыргызстана Алмазбека Атамбаева
Архивное фото президента Кыргызстана Алмазбека Атамбаева - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul președinte al Kîrgîzstanului Almazbek Atambaev a fost reținut, iar împreună cu el și susținătorii săi - foștii bodyguarzi Damir Musakeev și Kanat Saghînbaev.

CHIȘINĂU, 10 oct - Sputnik. Fostul președinte al Kîrgîzstanului Almazbek Atambaev a fost reținut în legătură cu organizarea revoltelor în masă la Bișkek. Despre aceasta, relatează Sputnik Kîrgîzstan, a anunțat Comitetul de stat pentru securitatea națională de la Bișkek.

Участники акции протеста в Бишкеке, Киргизия - Sputnik Moldova
Kîrgîzstan: Rezultatele alegerilor parlamentare au fost anulate

Se precizează că susținătorii săi, foștii bodyguarzi Damir Musakeev și Kanat Saghînbaev, au fost reținuți odată cu el. Comitetul de stat pentru securitate națională a explicat că se desfășoară activități pentru a-i reține pe complicii lor.

Luni au izbucnit proteste în masă în Kîrgîzstan ale celor nemulțumiți de rezultatele alegerilor parlamentare, care au avut loc pe 4 octombrie. După ciocniri cu forțele de securitate, protestatarii au ocupat clădirea parlamentului, care găzduiește și administrația prezidențială.

În noaptea de 6 octombrie, în timpul evenimentelor de la Bișkek, Atambaev a fost eliberat din izolatorul de detenție al Comitetului de stat pentru securitate națională. El a fost condamnat pe cazul eliberării ilegale a unui interlop (autoritate criminală) - Aziz Batukaev și, de asemenea, apare ca figurant în cazul evenimentelor din Koi-Taș.

Prim-ministrul Kîrgîzstanului Kubatbek Boronov a demisionat din cauza evenimentelor din țară. Președintele Sooronbai Jeenbekov, potrivit secretarului său de presă, se află la Bișkek și „controlează situația”. El a apelat în repetate rânduri la opoziție pentru inițierea unui dialog, dar până acum nu au existat negocieri oficiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0