Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Foto: Ce a văzut primarul Ion Ceban făcând turul Chișinăului

© Photo : Miroslav RotariИон Чебан на месте пожара в здании Филармонии
Ион Чебан на месте пожара в здании Филармонии - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Ion Ceban a povestit că a pornit de dimineață pe la șantiere, pentru a se asigura că lucrările sunt efectuate calitativ și că l-a bucurat ceea ce a văzut.

CHIȘINĂU, 10 oct - Sputnik. Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a făcut în prima parte a zilei turul capitalei și le-a relatat apoi cetățenilor ce a constatat.

Ion Ceban - Sputnik Moldova
Societate
Primarul Ion Ceban a anunțat „Marea Curățenie” în Chișinău

„Am pornit de dimineață pe la șantiere, pentru a mă asigura că lucrările sunt efectuate calitativ și în termen. Am vorbit cu mai mulți locuitori ai capitalei și cu muncitorii care și astăzi sunt la datorie și mă bucură ceea ce am văzut”, a scris primarul pe Facebook.

Edilul capitalei a postat și fotografii realizate la fața locului. Astfel, pe aleea din Bd. Mircea cel Bătrân, din sectorul Ciocana, „se lucrează frumos la toate compartimentele pe tot segmentul: instalarea mobilierului urban; instalarea sistemului de iluminat și irigare; vopsirea pistei pentru bicicliști cu primul strat de vopsea; amenajarea scenei, a terenurilor pentru fitness și a celor de joacă”, a povestit Ion Ceban.

Tot pe aleea respectivă sunt continuate lucrările de montare a bordurilor, iar în paralel se lucrează și la partea carosabilă de pe alee, la amenajarea spațiului verde.

Pe strada Pușkin, din sectorul Centru, a început instalarea noilor stații de așteptare a transportului public pe străzile Pușkin și Bodoni, unde sunt reparate trotuarele.

 „În curând va fi schimbat iluminatul stradal de tip LED. Străzile vor fi moderne și iluminate bine. Centrul orașului merită să arate altfel. Chișinăul merită să arate altfel!”, a scris Ion Ceban.

Nu i-a plăcut primarului să vadă mașini parcate neregulamentar.

„Eu totuși cred și sper că oamenii vor înțelege că trotuarele și zonele verzi nu sunt pentru parcări. Cei care încalcă sunt amendați de către polițiști, cărora le spun un mare mulțumesc pentru susținere și operativitate in astfel de situații. Așa s-a întâmplat și in aceste cazuri”, a relatat edilul.

În seara de 9 octombrie, primarul Ion Ceban a testat noul sistem de iluminat public de pe strada Albișoara, pe segmentul Gagarin-Ismail.

„Arată altfel! M-am asigurat că strada nou renovată va fi și iluminată suficient de bine”, a povestit primarul.

Ion Ceban a spus că sub poduri au fost adăugați noi piloni de iluminat și că becuri de tip LED vor fi instalate de-a lungul întregii străzi Albișoara, „pentru a crea confort și o bună vizibilitate pentru șoferi și pietoni”. În curând va fi aplicat și marcajul rutier în acea regiune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0