Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Consecințele pandemiei asupra sectorului TIC din Moldova

© Photo : Facebook / Marina BzovîiMarina Bzovîi
Marina Bzovîi - Sputnik Moldova
Abonare
Cum se descurcă industria IT în condiții de pandemie, când celelalte sectoare se confruntă cu mari probleme? Subiectul a fost discutat cu Marina Bzovîi, director executiv al Asociației naționale a companiilor din sectorul IT și Telecomunicații (ATIC).
Consecințele pandemiei asupra sectorului TIC din Moldova

Potrivit unui studiu realizat de ATIC, în contextul pandemiei de COVID-19, sectorul TIC, la fel ca și celelalte sectoare ale economiei, a fost afectat de criză. Rezultatele studiului demonstrează că au fost afectate preponderent companiile mici și mijlocii, în mare parte cele care aveau proiecte privind sectorul HoReCa.

"Rezultatele totuși arată că sectorul TIC nu este un sector afectat în primă linie în contextul pandemiei, însă oricum a avut un efect negativ. Comparativ cu alte sectoare, acest domeniu a avut de suferit mai puțin", a declarat pentru Sputnik Marina Bzovîi.

Totodată, specialistul a remarcat necesitatea digitalizării și importanța tehnologiilor informaționale moderne. Potrivit ei, pandemia a demonstrat o dată în plus cât de dependenți suntem de tehnologii și cât de important este să ne adaptăm noilor condiții.

Natalia Donțu - Sputnik Moldova
De la servicii, la generarea de produse: Schimbări pe piața TIC din Moldova
"De exemplu, în ultima perioadă s-a accentuat necesitatea semnăturii electronice pentru mediul de afaceri și persoanele fizice. În timpul apropiat, toată populația Republicii Moldovei o să ajungă să adopte tehnologii de care nici nu intuia câțiva ani în urmă, precum interacțiunea cu instituțiile guvernamentale la distanță, apariția buletinelor electronice ș.a.", a subliniat interlocutoarea.

În același timp, Marina Bzovîi a remarcat că, odată cu trecerea definitivă la acțiunile digitale, populația va câștiga timp, dar și va economisi resursele financiare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0