Premiul Nobel pentru lupta împotriva foametei

© REUTERS / James AkenaМальчик-беженец из Южного Судана, который вместе со своей семьей бежал из города Пайок от продолжающихся в их стране боевых действий, разрушений и голода, на территорию Уганды. На фото - мальчик стоит рядом с вещами своей семьи в лагере в Ламво на севере Уганды
Мальчик-беженец из Южного Судана, который вместе со своей семьей бежал из города Пайок от продолжающихся в их стране боевых действий, разрушений и голода, на территорию Уганды. На фото - мальчик стоит рядом с вещами своей семьи в лагере в Ламво на севере Уганды - Sputnik Moldova
Abonare
Comitetul Nobel norvegian a decis să acorde Premiul Nobel pentru Pace 2020 Programului Mondial pentru Alimentație.

CHIȘINĂU, 9 oct - Sputnik. Decizia a fost anunțată de președintele Comitetului Nobel Berit Reiss-Andersen, potrivit contului Twitter al premiului.

În postare se precizează că premiul a fost acordat pentru „eforturile de combatere a foametei, contribuția la îmbunătățirea condițiilor pentru asigurarea păcii în regiunile aflate în conflict”.

Numai anul trecut, în cadrul Programului Mondial pentru Alimentație au fost ajutați aproape 100 de milioane de oameni din 88 de țări. Asta în timp ce sufereau de foame peste 135 de milioane de oameni. În majoritatea cazurilor, problema a fost cauzată de războaie și conflicte armate. În acest an au fost nominalizați la Premiul Nobel pentru Pace și președintele rus Vladimir Putin, precum și liderul de la Casa Albă Donald Trump.

Ion Lazarenco Tiron - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cu ei se mândrește Moldova: Înotătorul Ion Lazarenco, propus la Premiul Nobel pentru Pace

În 2019, Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat prim-ministrului etiopian Abiy Ahmed Ali „pentru eforturile sale în realizarea păcii și cooperării internaționale, în special - pentru inițiativele de soluționare a conflictului de frontieră cu Eritreea vecină”.

Săptămâna Nobel de la Stockholm a început luni, prin anunțarea numelor laureaților în domeniile fiziologie și medicină. S-au învrednicit de Premiul Nobel oamenii de știință americani Harvey Alier și Charles Rice, precum și virusologul britanic Michael Houghton, care au descoperit virusul hepatitei C și au efectuat cercetări în acest domeniu.

Premiul Nobel pentru Chimie a fost acordat, pentru cercetarea genomului, microbiologului francez Emmanuelle Charpentier, care activează acum în Germania, și colegei sale, biochimistului american Jennifer Doudne.

Poeta americană Louise Gluck, în vârstă de 77 de ani, a devenit laureată a Premiului Nobel în Literatură.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0