Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oficii poștale: Cât de solicitate sunt de moldoveni

© Sputnik / Miroslav RotariNina Costiuc
Nina Costiuc - Sputnik Moldova
Abonare
Anual, pe 9 octombrie, este marcată Ziua Mondială a Poştei. Tot în această zi în Moldova se sărbătoreşte şi Ziua profesională a lucrătorului poştal. Despre importanța acestei instituții am aflat de la primarul comunei Budești, Nina Costiuc.
Interviu cu Nina Costiuc

Chiar dacă scrisorile scrise pe hârtie au fost înlocuite în mare parte de e-mailuri, poşta rămâne o structură importantă în viaţa socială, afirmă Nina Costiuc. La sate, oficiile poştale nu doar recepţionează şi distribuie trimiteri poştale, dar au devenit centre de comunicare, de acces la Internet.

De exemplu, în comuna Budești edificiul poștal este situat chiar în centrul localității, iar administrația publică locală a avut grijă să le creeze condiții avantajoase angajaților, dar și celor care pășesc pragul instituției.

Posta Moldovei - Sputnik Moldova
Societate
Redeschiderea traficului poștal pentru Moldova: Iată cu câte țări
"Chiar dacă foarte multe lucruri s-au modernizat poșta rămâne o instituție importantă și trebuie să dezvolte servicii poştale eficiente şi accesibile, să adopte standarde comune şi să utilizeze tehnologiile noi pentru diversificarea şi îmbunătăţirea serviciilor. Noi cu regret, din 2003 nu am primit ajutor din partea administrației central a Poștei Moldovei și practic toate lucrările le-am efectuat de sine-stătător. Sperăm că vom fi auziți și vom fi ajutați la crearea unor servicii mai modern", a declarat pentru Sputnik Nina Costiuc.

Primarul a mai adăugat că din cei 700 pensionari din localitate, 200 solicită ca pensia să le fie adusă acasă de către poștaș. Mai mult, majoritatea oamenilor achită serviciile comunale tot în cadrul edificiului poștal.

"Nu toată lumea are acces la Internet sau știe cum să achite plățile online. De acea, serviciul poștal rămâne indispensabil pentru unii moldoveni", a mai adăugat interlocutoarea.

De menționat este că în comuna Budești sunt peste cinci mii de locuitori.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0