Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Discursul lui Chicu la Consiliul Interguvernamental Eurasiatic

© Sputnik / Тимур БатыршинЦифровой форум ЕАЭС
Цифровой форум ЕАЭС - Sputnik Moldova
Abonare
În discursul său, șeful Guvernului a vorbit despre deschiderea Republicii Moldova pentru dezvoltarea proiectelor interguvernamentale.

CHIȘINĂU, 9 oct - Sputnik. Republica Moldova își dorește o cooperare economică strânsă cu țările Uniunii Economice Eurasiatice. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Ion Chicu în cadrul reuniunii Consiliului Interguvernamental Eurasiatic, care s-a desfășurat în format online. Șeful guvernului de la Chișinău a ținut un discurs în care a subliniat importanța pe care o acordă Moldova consolidării relațiilor comerciale și economice cu țările UEEA, dezvoltării parteneriatului în domenii care prezintă un interes reciproc, în sferele economice și investiționale. 

„Ne propunem să valorificăm statutul de observator la Uniunea Economică Eurasiatică pe dimensiunea de cooperare comercial-economică și impulsionare a exportului, valorificând potențialul existent în diverse sectoare ale economiei. Mă refer, în primul rând, la agricultură, industrie, infrastructură, digitalizarea economiei. Țara noastră își propune să accelereze procesul de digitalizare a economiei, care oferă premisele necesare modernizării proceselor și sporirii atractivității economice, promovării serviciilor digitale pentru mediul de afaceri, stimulării aplicării instrumentelor de comerț electronic”, a declarat oficialul.

În cadrul reuniunii găzduite de Republica Armenia s-a vorbit și despre măsurile aplicate în țările participante la eveniment pentru a împiedica răspândirea virusului COVID-19, precum și despre criza economică declanșată pe fundalul pandemiei.  

Prin ce avantajează Moldova statutul de observator în UEEA - Sputnik Moldova
Video
Prin ce avantajează Moldova statutul de observator în UEEA

Premierul Ion Chicu a spus că țara noastră este deschisă pentru implementarea diverselor proiecte interguvernamentale. Șeful Cabinetului de Miniștri a amintit în acest sens de proiectul hubului agroindustrial „AgroHub-Moldova”, care a fost prezentat în cadrul Forumului de afaceri moldo-rus. Scopul acestuia este de a promova produsele agricole moldovenești pe piețele internaționale.

De asemenea, Ion Chicu a menționat că și-ar dori să fie implementate mai multe proiecte naționale cu sprijinul Băncii Eurasiatice de Dezvoltare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0