Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Prin ce avantajează Moldova statutul de observator în UEEA

Abonare
Cele mai promițătoare direcții de dezvoltare a cooperării Moldovei cu Uniunea Economică Eurasiatică, potrivit Consiliului Comisiei Uniunii Economice Eurasiatice, sunt sfera serviciilor, dezvoltarea producției de înaltă tehnologie, în primul rând a farmaceuticii.

Potrivit consilierul  președintelui Colegiului Comisiei Economice Eurasiatice Iya Malkina, statul de observator îi permite Moldovei să asiste la ședințele organelor UEE, fără a avea însă dreptul de a participa la luarea deciziilor și obținerea documentelor publice adoptate.

Сергей Глазьев - Sputnik Moldova
Glaziev, despre importanța statutul de observator al Moldovei în cadrul UEEA

Reprezentantul plenipotențiar al Moldove în UEEA, Oxana Greceanîi, participă din martie 2020 la ședințele Colegiului și Consiliului Comisiei. O astfel de participare oferă mai multe oportunități. Este vorba în primul rând de  înțelegerea reglementărilor existente în Uniune. În al doilea rând, are loc un schimb important de experiență, inclusiv în legătură cu situația privind răspândirea COVID-19.

În ceea ce privește interesul economic, evident, acesta este unul reciproc. Cele mai promițătoare direcții de dezvoltare a cooperării sunt, potrivit Comisiei, sfera serviciilor, dezvoltarea producției de înaltă tehnologie, în primul rând a celei farmaceutice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0