Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cu cât s-ar putea majora prețul țigărilor din 2021?

© Sputnik / Mihai CarausDorel Noroc
Dorel Noroc - Sputnik Moldova
Abonare
Accizele pe tutun, alcool și produse petroliere vor crește în următorii trei ani. Acest lucru l-a declarat în studioul Sputnik Moldova Secretarul de stat la Ministerul Finanțelor, Dorel Noroc.
Cu cât s-ar putea majora prețul țigărilor din 2021?

Potrivit funcționarului, majorările sunt prevăzute în politica bugetar-fiscală pentru anul 2021. Astfel, până în anul 2023, cota accizului pentru produsele de tutun ar urma să crească cu 15 la sută.

"Aceste accize au fost determinate având la bază trei argumente: în primul rând, diminuarea consumului de produse nocive în rândul populației și eventuale aspecte legate de o simulare de contrabandă, doi - angajamentele pe care le avem din Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană și în al treilea rând - creșterea veniturilor bugetare și încasărilor suplimentare în bugetul de stat", a declarat în cadrul emisiunii "Contrapunct" Secretarul de stat.

De menționat este că Ministerul Finanțelor a inițiat elaborarea obiectivelor de politici bugetare și fiscale pentru anul 2021, a măsurilor și acțiunilor ce vor contribui la utilizarea mai eficientă a mijloacelor publice, precum și perfecționarea administrării fiscale, invitând în acest context autorităţile publice, partenerii sociali, asociaţiile reprezentanţilor autorităţilor locale, reprezentanții mediului de afaceri, organizaţiile societăţii civile şi alte părţi interesate să prezinte propuneri şi sugestii. La baza acestora, vor fi luate în considerare prevederile Programului de activitate a Guvernului şi Planului de acţiuni al Guvernului pentru anii 2020-2023, alte strategii şi documente de politici naţionale şi sectoriale. Propunerile şi sugestiile respective pot fi prezentate până la 31 ianuarie 2020.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0