Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prăpăd în mai multe raioane: Vântul a smuls acoperișuri și a doborât copaci

© Photo : Igor PalicaUn lac din apropierea satului Bîc a rupt malul și a făcut prăpăd
Un lac din apropierea satului Bîc a rupt malul și a făcut prăpăd - Sputnik Moldova
Abonare
Vreme rea a făcut prăpăd în mai multe localități din țară, lăsând în urmă clădiri fără acoperiș și conducte de gaze deteriorate.

 

CHIȘINĂU, 8 oct – Sputnik. Salvatorii au fost nevoiți să intervină în mai multe localități din țară în această seară, după ce vântul puternic și ploaia au provocat distrugeri importante.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că rafalele puternice au lăsat fără acoperiș  Primăria și biserica din satul Boșcana, raionul Criuleni. Au fost distruse și acoperișurile unor case de locuit. Totodată, un arbore doborât de vânt a deteriorat două conducte de gaze naturale, fiind necesară intervenția serviciilor gaze.

Prejudicii au fost raportate și în orașul Glodeni, unde vântul a deteriorat circa 60 de foi de ardezie de pe acoperișul unui liceu. În satul Cajba din același raion au fost distruse 107 foii de ardezie și țiglă metalică de pe nouă case de locuit.

Un lac din apropierea satului Bîc a rupt malul și a făcut prăpăd - Sputnik Moldova
VIDEO, FOTO - Case și drumuri înnămolite în localitatea Bîc

Vântul puternic a afectat și acoperișul liceului din localitatea Visoca, raionul Soroca, fiind smulse peste 100 de foi de ardezie.  La fața locului activează comisiile pentru situații excepționale care vor estima prejudiciile înregistrate.

Ploaia torențială din seara zilei de 8 octombrie a creat probleme și în Capitală. Primăria a anunțat anterior că serviciile municipale specializate ai intervenit în toate sectoarele Chișinăului. A fost afectată circulația transportului pe mai multe străzi, inclusiv a transportului public de linie. Regia „Exdrupo" a intervenit la curăţarea grilajelor şi la salubrizarea gurilor de captare a apelor pluviale. De asemenea, după orele 22:00, a început curăţarea mecanizată a străzilor şi rondurilor de la intersecţii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0