Video: Potop la Vaslui și Iași, tot mai aproape de Moldova

© Photo : Facebook / ISU HunedoaraInundații în Valea Jiului
Inundații în Valea Jiului - Sputnik Moldova
Abonare
În câteva județe din România a plouat pe alocuri torențial, inclusiv în trei care se află la hotar cu Republica Moldova - Iași, Vaslui și Bacău.

CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Acest filmuleț a fost făcut în județul Vaslui din România.

Amintim că Administrația Națională de Meteorologie din România a anunțat că astăzi, începând cu ora 11:00 și până mâine la trei de noapte, în județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona de munte a județelor Prahova și Brașov va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40...70 l/mp. În aceste județe a fost anunțat COD PORTACOLIU de ploi abundente.

Ploile au făcut ravagii și la Iași: străzi și mașini inundate.

În același timp, Administrația Națională de Meteorologie din România a anunțat, pentru aceeași perioadă, COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, local în Moldova, estul și sudul Transilvaniei, precum și în nord-estul Olteniei: vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, se vor semnala descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

 

Vom menționa că și Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova a anunțat pentru astăzi Averse puternice cu descărcări electrice în toate cele trei zone ale Republicii Moldova: de nord, centru și sud.  

Chiar dacă se prevăd ploi torențiale, temperatura aerului va fi ridicată, maximele vor oscila între +18 și +23 de grade Celsius. Până la această ora, nu au fost înregistrate ploi intense în nicio zonă din țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0