Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Indemnizații pentru tinerii pedagogi: Câți bani vor primi

© Sputnik / Igor Liliev / Accesați arhiva multimediaStudenți
Studenți - Sputnik Moldova
Abonare
Absolvenții care au calificare pedagogică vor primi de la stat indemnizații anuale de până la 40 de mii de lei.

CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. De indemnizații din partea statului vor beneficia atât absolvenții instituțiilor de învățământ din țară, cât și cei care au absolvit o facultate sau un program de studii cu profil pedagogic peste hotarele țării.

examen - Sputnik Moldova
Educație
BAC 2021 în Moldova: Orarul examenelor de absolvire

Legea care prevede acordarea sprijinului financiar tinerilor specialiști în primii trei ani de activitate didactică urmează să fie publicată mâine în Monitorul Oficial.

Indemnizații vor primi atât cei care au absolvit o instituție de învățământ superior, cât și cei care au obținut calificarea la o instituție de învățământ profesional tehnic. Sunt eligibili nu doar cei care și-au făcut studiile pe locuri cu finanțare de la bugetul de stat, cât și cei care au plătit taxă de studii.

O altă condiție este ca tinerii specialiști să activeze în cadrul unei instituții de învățământ prin repartizare de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Potrivit prevederilor legii, absolvenții instituţiilor de învăţământ superior primesc în primii trei ani de activitate câte 40 de mii de lei anual, iar cei ai instituţiilor de învăţământ profesional tehnic - câte 32 de mii de lei anual. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0