Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum decurge plata pensiilor și salariilor medicilor în teritoriu

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaPensii și plăți sociale
Pensii și plăți sociale - Sputnik Moldova
Abonare
La solicitarea premierului Ion Chicu, în ședința Guvernului s-a precizat cum decurge plata în teritoriu a pensiilor pentru octombrie și a suportului unic de 900 de lei.

CHIȘINĂU, 7 oct – Sputnik. De la Bugetul statului au fost transferați până la sfârșitul lunii septembrie toți banii necesari pentru plata salariilor majorate și a „salariilor adiționale” pentru angajații din medicină. De asemenea, au fost alocați și banii necesari pentru achitarea indemnizației unice de 16 mii de lei lucrătorilor medicali care s-au îmbolnăvit de COVID-19 la locul de muncă.

Тренировка служебных собак по выявлению новой коронавирусной инфекции - Sputnik Moldova
Cine are imunitate înnăscută la COVID-19

Și banii necesari pentru plata pensiilor pe luna octombrie și a suportului unic de 900 de lei au fost transferați până pe 1 octombrie către bănci și „Poșta Moldovei”.

Informația a fost prezentată în ședința de astăzi a Guvernului de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Victoria Dumbrăveanu, la solicitarea premierului Ion Chicu.

Pentru aproximativ 43 de mii de lucrători medicali, de la Buget au fost transferate 466 de milioane de lei pentru „cheltuieli personal”, inclusiv 91 de milioane de lei pentru majorările la salariu.   

În continuare se achită și indemnizațiile unice în valoare de 16 mii de lei pentru personalul medical care se contaminează cu COVID-19, a precizat ministrul.

Premierul Ion Chicu a solicitat și un raport despre achitarea pensiilor și altor plăți sociale pentru luna octombrie în teritoriu, adăugând că unii politicieni de opoziție au apărut în spațiul public cu critici la acest capitol.

Валюта - Sputnik Moldova
Societate
Detalii despre ajutorul unic pe care-l vor primi pensionarii toamna aceasta

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a precizat că de suportul financiar unic de 900 de lei vor beneficia peste 634 de mii de pensionari ale căror pensii nu depășesc 3.000 de lei pe lună.

La situația din 1 octombrie, Casa Națională de Asigurări Sociale a efectuat toate transferurile către bănci, pensiile pentru octombrie și suportul de 900 de lei ajungând pe cardurile pensionarilor (peste 205 mii de pensionari cu card bancar).  

Prin intermediul oficiilor „Poșta Moldovei” își ridică pensiile peste 437 de mii de pensionari. Ei își primesc pensiile și suportul de 900 de lei conform graficului, la data obișnuită.

Ajutorul financiar de 900 de lei poate fi ridicat până la sfârșitul anului de pensionarii care nu-l pot primi acum din cauză că se află în spital sau orice alte motive, a prfecizat ministrul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0