Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Polițist răpit la Camenca: SIS și Procuratura arată la MGB

© Sputnik / Miroslav RotariЗадержание
Задержание  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea unei casei care se află în orașul Camenca, regiunea transnistreană. Procuratura Generală a pornit un dosar penal.

CHIȘINĂU, 7 oct - Sputnik. Procuratura raionului Florești a inițiat o cauză penală pe faptul răpirii unui polițist și uzurpare de calități oficiale de către angajaţii structurilor de forţă din regiunea transnistreană.

Ziua unui polițist atunci când nu sunt proteste - Sputnik Moldova
Video
O zi din viața unui polițist
Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești a fost răpit din curtea unei casei din orașul Camenca, regiunea transnistreană. 

Soția polițistului a anunțat că bărbatul a fost sechestrat de câțiva necunoscuți care aveau cagule pe cap și haine cu inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută. În prezent, structurile de drept din țara noastră efectuează acţiuni de urmărire penală pentru a stabili unde se află polițistul.

În același timp, cu o reacție a venit și Serviciul de Informații și Securitate. Responsabilii instituției anunță că au fost identificați angajații așa-numitului minister al Securității de la Tiraspol, care au participat la răpire. 

”Materialele prealabile obținute vor fi transmise în adresa Procuraturii Generale în suportul măsurilor procesual-penale inițiate pe cazul dat. Instituția constată amplificarea activităților provocatoare cu caracter destablizator din partea pretinselor structuri de forță din stânga Nistrului. SIS a stabilit și documentat pe parcursul anului 2020 multiple cazuri de sechestrare și răpire a cetățenilor Republicii Moldova, iar acum întreprinde măsuri operative pentru stabilirea circumstanțelor în care a fost răpit polițistul dimineață”, se arată în declarația Serviciului de Informații și Securitate.

Pentru astfel de acțiuni, legislația Republicii Moldova prevede închisoare de până la 10 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0